Xactimate Level 2 Certification Exam New Latest Version with All Questions from Actual Past Exam and 100% Correct Answers
Question 1: When working on multiple estimates in the same
city/state/zip, you can set up Project Loss Defaults for that city/state/zip to save time.
CORRECT ANSWER: True
Question 2: Where in Xactimate can you go to change the
default wall thickness for all future estimates?
CORRECT ANSWER: Control Center/Preferences
Question 3: This is a shortcut used in Model Statements to
pre-fill data that has already been recorded in an estimate.
CORRECT ANSWER: Token
Question 4: Which of the following is not an option through
the Contact Manager?
CORRECT ANSWER: Users
Question 5: You can data transfer an estimate via
XactAnalysis to another Xactimate user without knowing their XactNet address.
CORRECT ANSWER: False
Question 6: The only way to update your Xactimate version is
through a disc.
CORRECT ANSWER: False
Question 7: The ability to merge data already saved from your
contact manager directly into an estimate does not exist.
CORRECT ANSWER: False
Question 8: Xactimate can be viewed in English and printed
in a different language
CORRECT ANSWER: True
Question 9: Which of the following is not an option from the
Project tab?
CORRECT ANSWER: Complete a sketch within the project
Question 10: Which of the following is not a wall type option
for stairs?
CORRECT ANSWER: Missing below stairs
Question 11: The loss recap automatically updates from an
estimate.
CORRECT ANSWER: true
Question 12: When using the Custom staircase tool, after
clicking once, the RED measurement indicates what?
CORRECT ANSWER: The total rise of the staircase
Question 13: This tool allows you to change the direction that
the sloped or peaked ceiling is running?
CORRECT ANSWER: Orientation
Question 14: When adding a new level, how many feet will
sketch add or subtract from the previous level?
CORRECT ANSWER: 9
Question 15: In Sketch, the keyboard shortcut for resetting
your visible windows is CTRL + SHIFT + R.
CORRECT ANSWER: True
Question 16: There is no way to re-organize the members of
the Grouping pane in Estimate Items
CORRECT ANSWER: False
Question 17: Which of the following are Roof Variables
CORRECT ANSWER: SF, SQ, HIP, VAL, R, P
Question 18: An alternate method of estimating for a loss can
be done from the Sketch Tab.
CORRECT ANSWER: True
Question 19: Draw lines to match the following Staircase
Variable to its correct definition