WOUND CARE WCEI QUES TIONS

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

WOUND CARE WCEI QUES TIONS

AND ANSWERS GRADED A + BY

EXPERTS

Question 1: What is an Acute wound?

CORRECT ANSWER: Disruption in the integrity of the

skin and underlying tissues in which healing progresses in

timely and uncomplicated manner: Surgical/trauma

Question 2: What is medical battery?

CORRECT ANSWER: A failure to obtain informed

consent before providing services to a patient even if services are in the patient's best interest and follow standards or practice

Question 3: What is non-adherence?

CORRECT ANSWER: When a patient does not comply

with or adhere to interventions that the healthcare provider deems necessary

  • | Page

Question 4: What are some recommended interventions

when dealing with a non-adherent patient?

CORRECT ANSWER: Set up mutually compatible

goals. Negotiate treatment plan w/pt. Discuss any problems the pt is having w/the plan. Make complex plans easier to understand and follow.

Question 5: What is a standard of care?

CORRECT ANSWER: Measures of care established by

professional organization that are generally accepted by the profession.

Question 6: What is a recalcitrant wound?

CORRECT ANSWER: A wound that fails to respond to

interventions after 2-4 weeks despite multiple interventions.

Question 7: What is a chronic wound?

CORRECT ANSWER: A wound that has failed to

proceed orderly through the healing process Examples:

Pressure injury, venous ulcer

  • | Page

Question 8: Describe the structure of the Dermis.

CORRECT ANSWER: Thick, dense, Fibroelastic,

connective tissue that is highly vascularized.

Question 9: What is the function of the epidermis

CORRECT ANSWER: Provide a barrier against toxic

substances and microorganisms, prevent water loss, and repel water.

Question 10: What is the function of the mast cell

CORRECT ANSWER: Use histamine and heparin to

assist with blood clotting.

Question 11: What is the function of Langerhans cells

CORRECT ANSWER: Are the first line of defense

against environmental antigens by capturing, uptaking, and processing antigens that stimulate an immune response.

  • | Page

Question 12: What cells are located in the epidermis?

CORRECT ANSWER: keratinocytes, melanocytes,

langerhans cells, merkel cells

Question 13: What structure are found in the reticular

layer of the dermis?

CORRECT ANSWER: Nerves, Sweat glands,

sebaceous glands, and hair follicles.

Question 14: What is the function of a platelet?

CORRECT ANSWER: Form a platelet plug as part of

the clotting process

Question 15: What is the difference between constitutive

and facultative skin color

CORRECT ANSWER: The amount of melanin in the

skin before exposure to UV radiation and hormones (constitutive) vs the amount after exposure to UV radiation and hormones (facultative)

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

WOUND CARE WCEI QUES TIONS AND ANSWERS GRADED A + BY EXPERTS Question 1: What is an Acute wound? CORRECT ANSWER: Disruption in the integrity of the skin and underlying tissues in which healing prog...

Get this document $30.00