WORLD KARAT E FEDERATION KUMITE

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

WORLD KARAT E FEDERATION KUMITE

TEST QUESTIONS AND A NSWERS

Question 1: The combined size of the competition area

and the safety area is eight metres by eight metres.

CORRECT ANSWER: False, Art. 1.1, (10m)

Question 2: The national flag or emblem of the

contestant's country may be worn on the left breast of the karate-gi jacket provided it does not exceed an overall size of 8cm by 12cm.

CORRECT ANSWER: False, Art. 2.Competitor, 1.,

(12cmx8cm); True if overall size is only issue.

Question 3: The karate-gi jacket must be more than three-

quarters thigh length.

CORRECT ANSWER: False, Art. 2. Contestant, 3 (not

exceed)

Question 4: The karate-gi trousers must cover at least

two-thirds of the shin.

CORRECT ANSWER: True, Art. 2. Comp, 5

Question 5: The karate-gi jacket sleeve must be no longer

than the bend of the wrist.

CORRECT ANSWER: True, Art. 2, Comp, 4

Question 6: If a contestant's karate-gi jacket sleeves are

too long and a suitable replacement cannot be found in time the Referee can allow him to turn them up on the inside.

CORRECT ANSWER: False, Art. 2, Comp, 4; Expl III

(says "may not be")

Question 7: Competitors may wear 1 or 2 discreet rubber

band or pony tail retainer in their hair. Ribbons, beads and other decorations are prohibited.

CORRECT ANSWER: False, Art. 2, Comp, 6.

2018/2019 rules eliminated "pony tail retainer."

Question 8: Earrings are allowed if they are covered with

tape.

CORRECT ANSWER: False, Art. 2, Comp, 11. & 14

Question 9: Metallic teeth (dental) braces may be worn at

the contestant's own risk if approved by the Referee and the Official Doctor.

CORRECT ANSWER: True, Art. 2, Comp, 8 (Should

be 'tournament doctor')

Question 10: Contestants must bow properly to each

other at the start and end of the bout.

CORRECT ANSWER: True, Art. 3.2; Expl I, III

Question 11: The coach may change the team fighting

order during a round.

CORRECT ANSWER: False, 3.9

Question 12: If a contestant is injured in an individual

match the coach can enter a replacement if he notifies the Organising Commission first.

CORRECT ANSWER: False, 3.5

Question 13: If two teams have the same number of

victories, the next consideration in deciding the winner, is to count the points, taking both winning and losing fights into account.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

WORLD KARAT E FEDERATION KUMITE TEST QUESTIONS AND A NSWERS Question 1: The combined size of the competition area and the safety area is eight metres by eight metres. CORRECT ANSWER: False, Art. 1....

Get this document $30.00