WITH COMPLETE SOLUTIONS

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

SAPPC Certification Study Guide| 100 QUESTIONS|

WITH COMPLETE SOLUTIONS

Question 1: Sharing and reporting information is essential to

detecting potential insider threats. True or False?

CORRECT ANSWER : True

Question 2: Two security professionals - Paul and Ashley - are

discussing security program areas. Paul says that Information Security practitioners train and/or advise Original Classification Authorities in the application of the process for making classification determinations. Ashley says that Physical Security practitioners work with a facility's Antiterrorism Officer to deploy defensive measures designed to reduce the facility's vulnerability from terrorist attacks.

CORRECT ANSWER : Paul and Ashley are both correct

Question 3: Two security professionals - Paul and Ashley - are

discussing security program areas. Paul says that Information Security practitioners work with a facility's Antiterrorism Officer to deploy defensive measures designed to reduce the facility's vulnerability from terrorist attacks. Ashley says that Personnel Security practitioners train and/or advise Original

  • | Page

Classification Authorities in the application of the process for making classification determinations.

CORRECT ANSWER : Paul and Ashley are both incorrect

Question 4: SPeD is an abbreviation for?

CORRECT ANSWER : Security Professional Education

Development

Question 5: SPed is a certification program of what agency?

CORRECT ANSWER : Department of Defense

Question 6: Security Fundamentals Professional Certification

(SFPC) definition?

CORRECT ANSWER : The individual understands foundational

security concepts, principles, and practices. (Core Certification for SPeD).

Question 7: Security Asset Protection Professional Certification

(SAPPC) definition?

  • | Page

CORRECT ANSWER : The individual applies foundational

security concepts, principles, and practices. (Core Certification for SPeD).

Question 8: Security Program Integration Professional

Certification (SPIPC) definition?

CORRECT ANSWER : The individual understands and applies

risk assessment and security program management based on security concepts, principles, and practices. (Core Certification for SPeD).

Question 9: Security Enterprise Professional Certification

(SEPC) definition?

CORRECT ANSWER : The individual understands and applies

concepts, principles, and practices for managing enterprise-wide security.

Question 10: What are the three principal incidents/events

required to be reported to DoD Counterintelligence (CI) organizations?

CORRECT ANSWER : Espionage, Sabotage, Terrorism &

Cyber Policy

  • | Page

Question 11: PMO is an abbreviation for?

CORRECT ANSWER : Program Management Office

Question 12: Provides the legal requirements to use lawful

means to ensure U.S. receives the best intelligence available?

CORRECT ANSWER : E.O. 12333

Question 13: The manual that includes CI-related requirements

for Industry?

CORRECT ANSWER : DoD 5220.22-M (NISPOM)

Question 14: Regulation mandating CI-specific training,

briefing, and reporting?CORRECT ANSWER : DoDI 5240.6: CI Awareness, Briefing, and Reporting Programs

Question 15: Regulation providing procedures to follow when

classified information is compromised?CORRECT ANSWER : DoD 5200.1-R: Information Security Program

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

SAPPC Certification Study Guide| 100 QUESTIONS| WITH COMPLETE SOLUTIONS Question 1: Sharing and reporting information is essential to detecting potential insider threats. True or False? CORRECT ANS...

Get this document $30.00