WGU D096 Fundamentals of Diverse Learners Exam

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

WGU D096 Fundamentals of Diverse Learners Exam Questions and Verified Answers | Latest

Question 1: What Is progress monitoring used for?

CORRECT ANSWER : Monitoring Academic and Behavior

progress

Question 2: What Age is progress monitoring usually used for?

CORRECT ANSWER : Elementary students. But it can be

conducted effectively at any age.

Question 3: What is the major difference between Tier 2 and 3

of support in MTSS?

CORRECT ANSWER : Tier 3 provides more instructional time

but it also provides smaller groups. Targets precise objectives at appropriate levels, systematic instruction, extensive opportunities for practices, and increased error correction and feedback opportunities.

Question 4: What is one function of the home language survey

for language students?

CORRECT ANSWER : Determines the potential need for a

language assistance program

  • | Page

Question 5: Once students are ID'd as potential EL's what is the

process?

CORRECT ANSWER : They must be assessed with a valid and

reliable assessment to determine if they qualify for EL services

Question 6: A teacher observes disruptive behavior among a

number of students, what should she do?

CORRECT ANSWER : Reduce long delays between activities to

hold students attention

Question 7: What type of differentiation is addressed in an IEP

where a student needs to sit near the teacher in the first or second row?

CORRECT ANSWER : Environment

Question 8: What curriculum adjustment will help students who

are bored in class?

CORRECT ANSWER : Adjust assignments to include student

interest

  • | Page

Question 9: What is a student able to do in Early Production?

CORRECT ANSWER : Basic vocab. Know up to 1000 words

Question 10: What differentiation method is a teacher using

when offering reading materials at different reading levels to students?

CORRECT ANSWER: Content

Question 11: What is a student able to do in the preproduction

stage?

CORRECT ANSWER : Practice pronouncing words. Basic

vocab. Know up to 500 words

Question 12: The most common issue with implementing co-

teaching effectively in school?

CORRECT ANSWER : Lack of planning time

Question 13: 2 ways teachers can intentionally lessen implicit

biases in the classroom?

  • | Page

CORRECT ANSWER : 1. Make connections with people from

cultures other than their own. 2. Model how to talk about culture and diversity in a positive and transformative way

Question 14: Which instructional strategy should a teacher use

to begin a lesson when unsure about how much students already know?

CORRECT ANSWER : Build students background knowledge

Question 15: Why would a teacher use visual cues, timers, and

checklists for students with ADHD and those who are easily frustrated or distracted?

CORRECT ANSWER : Because the teacher knows some

students behaviors are due to a disability or boredom in the classroom

Question 16: What is the fundamental cultural purpose of

language outside of communication?

CORRECT ANSWER : Identity

Question 17: What is a characteristic of students who are

learning a second language?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

WGU D096 Fundamentals of Diverse Learners Exam Questions and Verified Answers | Latest Question 1: What Is progress monitoring used for? CORRECT ANSWER : Monitoring Academic and Behavior progress Q...

Get this document $30.00