WGU ACADEMY U S HISTORY 1

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

WGU ACADEMY U S HISTORY 1

FINAL EXAM WITH 100%

CORRECT ANSWERS

Question 1: Which sentence best describes pre-

Columbian societies of the Southwest?

CORRECT ANSWER: They built irrigation systems

and constructed towns

Question 2: Who were the first inhabitants of the

American continent?

CORRECT ANSWER: Migrants who crossed over from

Asia

Question 3: Why did the Colonial government in

Massachusetts vote to deport Roger Williams?

CORRECT ANSWER: He preached separation from the

Church of England

  • | Page

Question 4: What prompted the influx of African slaves to

the Southern Colonies and the Caribbean in 1619?

CORRECT ANSWER: The need for workers on

tobacco plantations

Question 5: Which was not a result of the first

interactions between native Americans and Europeans arriving in North and South America?

CORRECT ANSWER: Native Americans were open to

trade and Europeans showed no interest

Question 6: Which sentence most accurately describes

religious practices and beliefs among slaves in the South in the early 1700s?

CORRECT ANSWER: They created a blend of

Christianity and African folklore

  • | Page

Question 7: What was the most significant cause of the

war in North America between the French and British in the 1750s and 1760s?

CORRECT ANSWER: disputes over territory

Question 8: How did the French and Indian War alter

territorial claims in North America?

CORRECT ANSWER: French territory east of the

Mississippi was conceded to the British

Question 9: What was Samuel Adams' reason for creating

the Committees of Correspondence?

CORRECT ANSWER: He wanted to publicize

Americans' grievances against the British and coordinate the colonists' responses

  • | Page

Question 10: What was the result of the Tea Act of 1773

among the colonists?

CORRECT ANSWER: It unified resistance among the

colonists to Britain's economic exploitation of the colonies

Question 11: What action by the American colonists

resulted in the passage of the Intolerable Acts by the British Parliament?

CORRECT ANSWER: The Boston Tea Party

Question 12: What was Thomas Paine's purpose in

writing his pamphlet, Common Sense?

CORRECT ANSWER: To convince the colonists to

break away from the English government

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

WGU ACADEMY U S HISTORY 1 FINAL EXAM WITH 100% CORRECT ANSWERS Question 1: Which sentence best describes pre- Columbian societies of the Southwest? CORRECT ANSWER: They built irrigation systems and...

Get this document $30.00