WEEK 7 PATHO 370 EXAM QUESTIONS

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

WEEK 7 PATHO 370 EXAM QUESTIONS

AND ANSWERS

Question 1: The underlying pathogenic mechanism for

type 1 diabetes is

CORRECT ANSWER: pancreatic -cell destruction.

Question 2: Insulin binding to its receptor on target cells

results in

CORRECT ANSWER: increased facilitated cellular

diffusion of glucose.

Question 3: A clinical finding consistent with a

hypoglycemic reaction is

CORRECT ANSWER: tremors.

Question 4: Type 2 diabetes mellitus is often associated

with

CORRECT ANSWER: nonketotic hyperosmolality.

Question 5: What indicator is most helpful in evaluating

long-term blood glucose management in patients with diabetes mellitus?

CORRECT ANSWER: Glycosylated hemoglobin levels

(HbA1c)

Question 6: Diabetic neuropathy is thought to result from

CORRECT ANSWER: decreased myoinositol

transport.

Question 7: A type of insulin that would be most

appropriate for acute management of hyperglycemia is

CORRECT ANSWER: regular

Question 8: In the United States, nearly ________ people

have diabetes mellitus.

CORRECT ANSWER: 29.1 million

Question 9: Diabetes mellitus is the ________ leading

cause of death and a major cause of disability in the United States.

CORRECT ANSWER: seventh

Question 10: The breakdown of stored glycogen in the

liver and muscles is called

CORRECT ANSWER: glycogenolysis

Question 11: In type I diabetes, respiratory compensation

may occur through a process of

CORRECT ANSWER: respiratory alkalosis.

Question 12: The underlying pathogenic mechanism for

type 2 diabetes is

CORRECT ANSWER: insulin resistance and -cell

dysfunction.

Question 13: ________ is the most powerful predictor of

developing type 2 diabetes mellitus.

CORRECT ANSWER: Obesity

Question 14: The American Diabetes Association

recommends a postprandial blood glucose level of ________ mg/dL for adults with diabetes.

CORRECT ANSWER: less than 180

Question 15: Which are clinical findings usually

associated with type 1 diabetes mellitus? (Select all that apply.)

CORRECT ANSWER: all except d. Obesity e. Weight

gain

Question 16: The therapies that would be appropriate for

a patient with type 1 diabetes mellitus include (Select all that apply.)

CORRECT ANSWER: all except b. high-protein diet.

  • oral hypoglycemic agents.

Question 17: Which are hormones that increase serum

glucose level? (Select all that apply.)

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

WEEK 7 PATHO 370 EXAM QUESTIONS AND ANSWERS Question 1: The underlying pathogenic mechanism for type 1 diabetes is CORRECT ANSWER: pancreatic -cell destruction. Question 2: Insulin binding to its r...

Get this document $30.00