Week 5, 6 7 Exam: BIOS252 BIOS 252 Latest

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Week 5, 6 & 7 Exam: BIOS252 / BIOS 252 (Latest

Update ) Anatomy & Physiology II with Lab | Review Questions with Verified Answers | 100% Correct | Grade A – Chamberlain

Question 1: What type of receptor cell is responsible for

transducing pain stimuli?

a) Mechanoreceptor

b) Thermoreceptor

c) Nociceptor

CORRECT ANSWER : c) Nociceptor

Question 2: Which submodality of taste is sensitive to the pH of

saliva?

a) Sweet

b) Sour

c) Bitter

CORRECT ANSWER : b) Sour

  • | Page

Question 3: What is the corresponding anatomical structure or

physiological process of a vision?

CORRECT ANSWER: Retina and photoreceptor cells (rods and

cones)

Question 4: What is the corresponding anatomical structure or

physiological process of hearing?

CORRECT ANSWER : Cochlea and auditory nerve

Question 5: What is the corresponding anatomical structure or

physiological process of taste?

CORRECT ANSWER : Buds and gustatory cells

Question 6: What is the corresponding anatomical structure or

physiological process of smell?

CORRECT ANSWER : Olfactory epithelium and olfactory

receptors

  • | Page

Question 7: Lens - Identify the structure that has the arrow

pointing to it.

CORRECT ANSWER : Lens

Question 8: True or False: Proprioceptors are sensory receptors located in muscles, tendons, and joints, providing information about body position and movement.

CORRECT ANSWER : True

Question 9: Cochlea - The structure in the inner ear responsible

for converting sound waves into neural impulses for hearing is known as what?

CORRECT ANSWER : Cochlea

Question 10: Sensory adaptation - The phenomenon where

sensory receptors become less responsive to a constant sensory stimulus over time is best defined as what?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Sensory adaptation

Question 11: Which type of receptors detect changes in

temperature?

a) Photoreceptors

b) Thermoreceptors

c) Chemoreceptors

CORRECT ANSWER : b) Thermoreceptors

Question 12: Vallate Papilla - It is an anatomical structure found

on the tongue.

CORRECT ANSWER : Vallate Papilla

Question 13: The Optic Disc - The area of the eye where the

optic nerve and blood vessels enter and exit is known as what?

CORRECT ANSWER : The Optic Disc

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Week 5, 6 & 7 Exam: BIOS252 / BIOS 252 (Latest Update ) Anatomy & Physiology II with Lab | Review Questions with Verified Answers | 100% Correct | Grade A – Chamberlain Question 1: What type of r...

Get this document $30.00