WASHINGTON STATE - QUESTIONS WITH 100% CORRECT ANSWERS | VERIFIED ...

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

WASHINGTON STATE

ESTHETICIAN WRITTEN EXAM

QUESTIONS WITH 100% CORRECT

ANSWERS | VERIFIED | UPDATED

Question 1: The word 'cosmetics and cosmetology' come

from the Greek word

CORRECT ANSWER: kosmetikos

Question 2: Who was the first to cultivate beauty in an

extravagant fashion?

CORRECT ANSWER: Greeks

Question 3: Who regulates and enforces safety and health

standards?

CORRECT ANSWER: OSHA

Question 4: What is the Hazard Communication

Standard?

  • | Page

CORRECT ANSWER: requires that chemical and

importers assess and communicate the potential hazard associated with their products

Question 5: What is a result of the Hazard

Communication Standard?

CORRECT ANSWER: the material safety data sheet

Question 6: Environmental Protection Agency does what?

CORRECT ANSWER: registers all types of

disinfectants sold and used in the US

Question 7: Hospital disinfectants

CORRECT ANSWER: Effective for cleaning blood and

body fluids

Question 8: Tuberculocidal disinfectants

CORRECT ANSWER: Disinfectants that kill the

bacteria that causes tuberculosis.

  • | Page

Question 9: True or false: It is against federal law to use any disinfecting product contrary to its labeling

CORRECT ANSWER: True

Question 10: Why does the State Regulatory Agencies

exist?

CORRECT ANSWER: protect salon and spa

professionals and to protect consumers' health, safety, and welfare while they receive salon and spa services

Question 11: Infection control

CORRECT ANSWER: The methods used to eliminate

or reduce the transmission of infectious organisms

Question 12: Is disinfection effective against bacterial

spores?

CORRECT ANSWER: no

Question 13: Disinfectants used in salons and spas must

be what?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Bactericidal, virucidal, and

fungicidal

Question 14: Bacteria

CORRECT ANSWER: one-celled microscopic

organisms that have both plant and animal characteristics

Question 15: Microorganism

CORRECT ANSWER: Any organism of microscopic or

submicroscopic size

Question 16: Most bacteria is what?

CORRECT ANSWER: nonpathogenic

Question 17: Cocci

CORRECT ANSWER: Round shaped bacteria that

appear singly or in groups

Question 18: Staphylococci

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

WASHINGTON STATE ESTHETICIAN WRITTEN EXAM QUESTIONS WITH 100% CORRECT ANSWERS | VERIFIED | UPDATED Question 1: The word 'cosmetics and cosmetology' come from the Greek word CORRECT ANSWER: kosmetik...

Get this document $30.00