Wall Street Prep Premium Exam

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Wall Street Prep Premium Exam Questions with 100% CORRECT ANSWERs

Question 1: What is generally not considered to be a pre-tax

non-recurring (unusual or infrequent) item?

CORRECT ANSWER : Extraordinary gains/losses

Question 2: What is false about depreciation and

amortization?

CORRECT ANSWER : D&A may be classified within

interest expense

Question 3: Company X's current assets increased by $40

million from 2007-2008 while the companies current liabilities increased by $25 million over the same period. the cash impact of the change in working capital was

CORRECT ANSWER : a decrease of 15 million

Question 4: The final component of an earnings projection

model is calculating interest expense. the calculation may create a circular reference because

CORRECT ANSWER : interest expense affects net income,

which affects FCF, which affects the amount of debt a company pays down, which, in turn affects the interest expense, hence the circular reference

Question 5: A 10-q financial filing has all of the following

characteristics except

CORRECT ANSWER : issued four times a year.

Question 6: Depreciation Expense found in the SG&A line of

the income statement for a manufacturing firm would most likely be attributable to which of the following

CORRECT ANSWER : computers used by the accounting

department

Question 7: If a company has projected revenues of $10

billion, a gross profit margin of 65%, and projected SG&A

expenses of $2billion, what is the company's operating (EBIT) margin?

CORRECT ANSWER : 45%

Question 8: A company has the following information, 1.

2014 revenues of $5 billion, 2013 Accounts receivable of $400 million, 2014 accounts receivable of $600 million, what are the days sales outstanding

CORRECT ANSWER : 36.5

Question 9: A company has the following information: • 2014 Revenues of $8 billion • 2014 COGS of $5 billion • 2013 Accounts receivable of $400 million • 2014 Accounts receivable of $600 million • 2013 Inventories of $1 billion • 2014 Inventories of $800 million • 2013 Accounts payable of $250 million • 2014 Accounts payable of $300 million

What are the inventory days for the company?

CORRECT ANSWER : 65.7 days

Question 10: Which of the following is true

CORRECT ANSWER : Coca Cola's brand name is not

reflected as an intangible asset on its balance sheet

Question 11: A company has the following information: • 2014 share repurchase plan of $4 billion • Average share price of $60 for the year 2013 • Expected EPS growth for 2014 of 10% What should the number of shares repurchased by the company be in your financial model?

CORRECT ANSWER : 60.6 million

Question 12: We have an expert-written solution to this

problem!non-controlling interest

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Wall Street Prep Premium Exam Questions with 100% CORRECT ANSWERs Question 1: What is generally not considered to be a pre-tax non-recurring (unusual or infrequent) item? CORRECT ANSWER : Extraordi...

Get this document $30.00