WA UST Site Assessor Exam

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

WA UST Site Assessor Exam

Question 1: What is the hold time for soil and preserved GW

GRO samples?

CORRECT ANSWER : 14 days

Question 2: Is an ICC certification needed to install an AST?

CORRECT ANSWER : No

Question 3: Flammability limits of gasoline

CORRECT ANSWER : 1.4 to 7.6%

Question 4: How many days do you have from a tank closure

to report/provide the UST checklist to ECY?

CORRECT ANSWER : 30 days

Question 5: MTCA Method A lead CUL, soil

CORRECT ANSWER : 250 mg/kg

Question 6: MTCA Method A lead CUL, GW

CORRECT ANSWER : 15 ug/L

Question 7: Is the vadose zone saturated or unsaturated?

CORRECT ANSWER : Unsaturated

Question 8: List in order of most mobile to least mobile: Bunker C, heating oil, diesel, gasoline

CORRECT ANSWER : Gasoline, diesel, heating oil, Bunker

C

Question 9: Is oxygenated gasoline more or less likely to

dissolve in water?

CORRECT ANSWER : More likely; fuel additives like

MTBE are more soluble than gasoline

Question 10: Where to sample on dispenser?

CORRECT ANSWER : 2 feet below where the piping enters

the UST

Question 11: Where to sample along piping?

CORRECT ANSWER : Every 50 linear feet and along

joints/elbows

Question 12: How many GW samples are needed after

decommissioning if a release to GW is confirmed, and where relative to the tank?

CORRECT ANSWER : 3; 1 upgradient, 2 downgradient

Question 13: What vapor is an FID used to measure?

CORRECT ANSWER : Methane

Question 14: What is a PID measuring?

CORRECT ANSWER : Mixture of all volatiles

Question 15: What conditions might impede a PID?

CORRECT ANSWER : Moisture/humidity, dust,

transformers, power lines

Question 16: What UST capacity does not require a site

assessment at closure?

CORRECT ANSWER : Less than 110 gallons

Question 17: Purpose of a site check

CORRECT ANSWER : To investigate a UST site for the

presence of a release when evidence indicated that a release may have occurred

Question 18: Purpose of a site assessment

CORRECT ANSWER : To investigate a UST site at the time

of closure or change-in-service to determine if a release has occurred

Question 19: Site check vs. site assessment

CORRECT ANSWER : A site check is an investigation of a

UST site for a release when evidence indicates that one many have occurred; a site assessment determines if a release has occurred

Question 20: If a confirmed release is identified and reported

within 24 hours, what is and is not required?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

WA UST Site Assessor Exam Question 1: What is the hold time for soil and preserved GW GRO samples? CORRECT ANSWER : 14 days Question 2: Is an ICC certification needed to install an AST? CORRECT ANS...

Get this document $30.00