UTA Family 3 Final Exam Questions and

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

UTA Family 3 Final Exam Questions and Answers (Verified Answered) Latest

Question 1: What is recommended for white coat

hypertension?

CORRECT ANSWER : - lifestyle modification

  • annual ABPM or HBPM

Question 2: What is recommended for masked hypertension?

CORRECT ANSWER : - lifestyle modification

  • start HTN medication

Question 3: What is recommended for elevated BP?

CORRECT ANSWER : - lifestyle modification

  • annual ABPM

Question 4: 2017 ACC/AHA guidelines: elevated BP reassessment

CORRECT ANSWER : 3-6 months

Question 5: What is secondary hypertension?

CORRECT ANSWER : - drug resistant/induced

hypertension

  • exacerbation of previously controlled hypertension
  • accelerated/malignant hypertension
  • unprovoked or excessive hypokalemia

Question 6: What are common causes of secondary

hypertension?

CORRECT ANSWER: - renal disease

  • aldosteronism
  • OSA
  • drug and alcohol induced

Question 7: What are non-pharmacological interventions for

hypertension?

CORRECT ANSWER : - weight loss

  • DASH diet (greatest impact!)
  • sodium reduction
  • potassium supplementation
  • reduce alcohol consumption

Question 8: 2017 ACC/AHA guidelines: treatment for ASCVD and BP ≥ 130 / ≥ 80

CORRECT ANSWER : use BP lowering meds

Question 9: 2017 ACC/AHA guidelines: 10 yr risk < 10% and

SBP ≥ 140/90

CORRECT ANSWER : use BP lowering meds

Question 10: 2017 ACC/AHA guidelines: normal BP reassessment

CORRECT ANSWER : yearly

Question 11: 2017 ACC/AHA guidelines: stage 1 HTN reassessment and 10 yr ASCVD < 10%

CORRECT ANSWER : Consider lifestyle interventions for

3-6 months before starting meds

Question 12: 2017 ACC/AHA guidelines: stage 1 HTN reassessment and 10 yr ASCVD > 10%

CORRECT ANSWER : one month until BP goal met, then

3-6 months

Question 13: 2017 ACC/AHA guidelines: stage 2 HTN reassessment

CORRECT ANSWER : one month until goal BP met, then

3-6 months

Question 14: When starting patient on new bp therapy always

have them return in _____months until goal is met

CORRECT ANSWER : 1 month

Question 15: What hypertensive medications should not be

prescribed simultaneously?

CORRECT ANSWER : - ACE

  • ARB
  • Renin Inhibitor

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

UTA Family 3 Final Exam Questions and Answers (Verified Answered) Latest Question 1: What is recommended for white coat hypertension? CORRECT ANSWER : - lifestyle modification - annual ABPM or HBPM...

Get this document $30.00