USPS Postal Exam 421 SSA Academy Test

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • /
  • 14 USPS Postal Exam 421 SSA Academy Test Expected Questions and Answers (Verified Answers)

1.Sales & Services Distribution Associate (SSDA):

ANS: Performs many of the same

duties of an SSA; however, they also support the back office distribution functions.

2.Lobby Assistant:

ANS: Helps customers with package pick-ups identify mailing needs, ensures

customers complete required forms before they reach the window, and answers customer questions.

3.Lead Sales & Services Associate (LSSA):

ANS: Maintains a comprehensive working knowledge of regulations ruling policy and procedures relating to all phases of retail services. Provides technical guidance to 1 / 4

  • /
  • 14 retail employees assigned to the unit, informing them of changes or clarifications in policies, procedures, operations, or regulations.

4.Postmaster/Manager:

ANS: Business leaders and community anchors that make local contacts the postal

service needs to increase its share of the shipping maket.

5.Sales & Services Associate (SSA):

ANS: Your teammates. You support each other by ensuring the correct processes are followed and customer needs are met, as well as educate customers on our products and services.

6.Supervisor:

ANS: Responsible for managing post office day-to-day operations and ensuring

that employees are properly trained and well-informed.

7.A customer needs an item to arrive "as soon as possible," what is the best service for them

ANS: Priority Mail Express (PME) 2 / 4

  • /
  • 14 8.A customer states: "Delivery in the next few days would be fine." What is the best service for them

ANS: Priority Mail Express (PME) or Priority Mail (PM)

9.A customer states: "I am not in a hurry, just give me the cheapest rate." What is the best service for them

ANS: Ground Advantage (GA)

10.Postal Service employees operate under a mandate to protect and pre- serve the mail placed in its

ANS: Custody

11.A violation of the security and sanctity of the mail is

ANS: Failing to deliver the mail

12.The first opportunity for a Sales & Services Associate (SSA) to start the 3 / 4

  • /
  • 14 customer experience on a positive note is to

ANS: Deliver a first impression

13.The type of communication that can enhance or contradict messages is

ANS: Non-verbal Communication.

14.The approach a Sales & Services Associate (SSA) can use to engage our customers and ensure their needs are met is

ANS: A+G.I.S.T.

15.Why is maintaining the security and sanctity of the mail one of the core responsibilities of the postal service

ANS: Instills customer confidence

16.Successful sales transactions occur when the Sales & Services Associate (SSA) ANS: Makes an informal mutual decision with the customer on products/services

  • / 4

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

1 / USPS Postal Exam 421 SSA Academy Test Expected Questions and Answers (Verified Answers) 1.Sales & Services Distribution Associate (SSDA): ANS: Performs many of the same duties of an SSA; howeve...

Get this document $30.00