USPS 943 EXAM QUESTIONS AND

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

USPS 943 EXAM QUESTIONS AND

ANSWERS WITH SOLUTIO NS

Question :1. Which of the following conditions will result

when a brake drum is out of round?(a) a low pedal (b) a spongy pedal (c) a high pedal (d) a pulsating pedal (e) a hard pedal

Correct answer:D. a pulsating pedal

Question :2. Which one of the following emission control

systems is common to all cars and light trucks made at the present time in the U.S.?(a) AIR - Air Injection Reaction (b) PCV - Positive Crankcase Ventilation (c) CCC - Computer Controlled Combustion (d) II - Improved Ignition (e) ACS - Air Cleaning System

Correct answer:B. PCV - Positive Crankcase Ventilation

Question :3. In an automatic transmission, which of the

following is part of a planetary gear set?(a) impeller (b) modulator

(c) pinion (d) alternator (e) rotor

Correct answer:C. pinion

Question :4. During a cylinder leakage test, what is indicated

when air escapes through the radiator from two adjacent cylinders?(a) worn cylinder walls (b) defective cylinder head gasket (c) leaking piston rings (d) worn exhaust valves (e) burnt intake valves

Correct answer:B. defective cylinder head gasket

Question :5. Which of the following would cause a soft,

spongy brake pedal?(a) air in the hydraulic system (b) bent caliper retainer (c) warped rotors (d) out of round drum (e) loose lug nut

Correct answer:A. air in the hydraulic system

Question :6. A PCV valve is controlled by which of the

following?

(a) valve lifter (b) throttle cable (c) engine vacuum (d) rocker arm (e) exhaust pressure

Correct answer:C. engine vacuum

Question :7. What is wrong during a compression test, if a

low compression reading goes up after a small amount of oil is squirted into a spark plug hole?(a) defective rocker arm (b) worn lifter (c) cracked cylinder head (d) worn piston rings (e) burnt intake valve

Correct answer:D. worn piston rings

Question :8. A vacuum gauge connected to a well tuned

engine should show a steady reading between which of the following during engine idle?(a) 23" - 27" (b) 4" - 8" (c) 14" - 22" (d) 32" - 38" (e) 28" - 32"

Correct answer:C) 14" - 22"

Question :9. The front band of an automatic transmission is

applied through which of the following?(a) servo lever (b) rear clutch (c) flywheel (d) pinion gear (e) shaft bearing

Correct answer:A. servo lever

Question :10. Which of the following is used to adjust the up

and down clearance between an I-beam or solid front axle and the steering knuckle?(a) idler arm (b) truck arm (c) thrust bearing (d) king pin (e) spacer shims

Correct answer:E. spacer shims

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

USPS 943 EXAM QUESTIONS AND ANSWERS WITH SOLUTIO NS Question :1. Which of the following conditions will result when a brake drum is out of round? (a) a low pedal (b) a spongy pedal (c) a high pedal...

Get this document $30.00