US ARMY EXPLOSIVE SA FETY

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

US ARMY EXPLOSIVE SA FETY

FAMILIARIZATION EXAM WITH

100% CORRECT ANSWERS

Question 1: What is the best description of an explosive?

CORRECT ANSWER: Reactive material with a lot of

potential energy

Question 2: Materials that detonate are

CORRECT ANSWER: Supersonic

Question 3: Materials that deflagrate are

CORRECT ANSWER: subsonic

Question 4: What is not an example of a low explosive?

CORRECT ANSWER: Dynamite

Question 5: What are three uses of low explosives?

CORRECT ANSWER: Delay Elements, Propellants,

Pyrotechnics

  • | Page

Question 6: Low explosives commonly used to thrust a

projectile out of a weapon are called

CORRECT ANSWER: Propellants

Question 7: Black powder is an example of a low

explosive because it

CORRECT ANSWER: Deflagrates

Question 8: TNT is an example of a high explosive

because it

CORRECT ANSWER: Detonates

Question 9: What are three types of high explosives?

CORRECT ANSWER: RDX, PETN, Dynamite

Question 10: What is not an example of a high explosive?

CORRECT ANSWER: Propane

  • | Page

Question 11: What are two key concepts you need to

know about explosive trains?

CORRECT ANSWER: They allow for safe storage and

handling, They ensure the items function as intended

Question 12: Which component is not part of a low

explosive train?

CORRECT ANSWER: Booster

Question 13: Which component is not part of a low

explosive train?

CORRECT ANSWER: Primer, Detonator, Booster,

Bursting charge

Question 14: Which three items will you find on a high

explosive train?

CORRECT ANSWER: Booster, Detonator, Bursting

charge

Question 15: Which is not a characteristic of inert ammo?

  • | Page

CORRECT ANSWER: They have an explosive charge

Question 16: What are three ways to determine if an

ammo item is inert?

CORRECT ANSWER: It is a cloth-covered component

marked "INERT", It is drilled with holes, and the word "EMPTY" is stamped on it, It is small arms ammunition on public display with "INERT" attached on a plate

Question 17: What are two exceptions to the requirement

to drilling holes into inert ammo?

CORRECT ANSWER: Empty or inert ammo used in

loading drills, Empty or inert ammo whose use would be reduced by the holes

Question 18: Using the Chemical Group Job Aid, which

three chemicals produce extreme heat and are difficult to extinguish when burning?

CORRECT ANSWER: PT, TH, HC

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

US ARMY EXPLOSIVE SA FETY FAMILIARIZATION EXAM WITH 100% CORRECT ANSWERS Question 1: What is the best description of an explosive? CORRECT ANSWER: Reactive material with a lot of potential energy Q...

Get this document $30.00