URI MATH PLACEMENT E XAM

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

URI MATH PLACEMENT E XAM

(LATEST UPDATE) QUESTIONS

AND VERIFIED ANSWERS | 100%

CORRECT | GRADE A

Question 1: What is absolute value?

CORRECT ANSWER: How far away a number is from

zero - whatever the answer is, but positive

Question 2: How do you solve absolute value brackets in

an equation?

CORRECT ANSWER: -take out brackets -turn into two

equations; one positive answer, one negative -solve for x for both equations -two answers

Question 3: How do you add fractions?

CORRECT ANSWER: -find least common denominator

-multiply each numerator by however much it's denominator was multiplied -add new numerators, keep denominator -SIMPLIFY

  • | Page

Question 4: How do you subtract fractions?

CORRECT ANSWER: -find least common denominator

-multiply each numerator by however much it's denominator was multiplied -subtract new numerators, keep denominator -SIMPLIFY

Question 5: What is the quadratic formula?

CORRECT ANSWER: x= -b + or - radical (b squared -

4ac) all over 2a

Question 6: How do you multiply fractions?

CORRECT ANSWER: multiply through (numerator x

numerator) over (denominator over denominator)

SIMPLIFY

Question 7: How do you divide fractions?

CORRECT ANSWER: Keep. Change. Flip -KEEP first

fraction -CHANGE division sign to multiplication sign - FLIP second fraction -multiply through -SIMPLIFY

  • | Page

Question 8: How do you handle a fraction to a power?

CORRECT ANSWER: If fraction in parentheses: -the whole fraction times itself x many times -multiply

through If no parentheses: -only the number with the

exponent is effected

Question 9: How do you factor, including what signs to

use?

CORRECT ANSWER: SUM CENTER -find two

numbers that add to middle term and multiply to outside term -if second sign in original equation is positive, then both signs in parentheses are same as first sign in equation -if second sign is negative, then both signs in parentheses are different -final answers are opposite of signs in parentheses

Question 10: What are the exponent properties?

CORRECT ANSWER: -negative exponent = one over

original number to the original power (except positive power) -fractional exponent = denominator root of original number -numerator remains as exponent to original number -anything to power of 0 = 1 -anything to

  • | Page

power of 1 = itself -multiplying equivalent variables with

exponents: -add exponents -dividing equivalent variables

with exponents: -subtract exponents

Question 11: What is a negative exponent?

CORRECT ANSWER: One over original number to the

original power (except positive power)

Question 12: What is a fractional exponent?

CORRECT ANSWER: -take denominator root of

original number -numerator remains as exponent to original number

Question 13: What is anything to the power of zero?

CORRECT ANSWER: one

Question 14: What is anything to the power of one?

CORRECT ANSWER: itself

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

URI MATH PLACEMENT E XAM (LATEST UPDATE) QUESTIONS AND VERIFIED ANSWERS | 100% CORRECT | GRADE A Question 1: What is absolute value? CORRECT ANSWER: How far away a number is from zero - whatever th...

Get this document $30.00