UPDATED ONS ONCC CHEMO

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

UPDATED ONS ONCC CHEMO

RENEWAL QUESTIONS AN D

ANSWERS100% VERIFIED AND

GRADED A+

Question 1: What is the main benefit of neoadjuvant

chemotherapy for a breast cancer patient?

CORRECT ANSWER : It can change surgical options if

the tumor is shrunk enough, potentially allowing for a lumpectomy plus radiation therapy instead of a mastectomy.

Question 2: Due to Mrs. Turner's age and comorbidities,

her oncologist performs a comprehensive geriatric assessment. You know that this assessment covers all but which of the following?

CORRECT ANSWER : The assessment includes

functional status, socioeconomic issues, psychosocial distress, comorbidities, cognitive function, nutritional status, polypharmacy, and a medication review.

  • | Page

Question 3: According to the NCCN Older Adult

Oncology Guidelines (version 1.2015), more than 60% of cancers in the United States occur in people age ______ and older.

CORRECT ANSWER : 65

Question 4: What is your best explanation for why Mrs.

Turner was given a port to receive her chemotherapy?

CORRECT ANSWER : Two of the agents (docetaxel

and carboplatin) are categorized as irritants, and docetaxel can cause a significant reaction if it extravasates, leading to edema, erythema, occasional pain, and blister formation. A port reduces the risk of such complications.

Question 5: What are irritants in the context of

chemotherapy?

CORRECT ANSWER : Irritants can cause inflammation,

pain, and burning but rarely cause tissue necrosis comparable to a vesicant, unless a large amount or a very high concentration is extravasated.

  • | Page

Question 6: What are vesicants in the context of

chemotherapy?

CORRECT ANSWER : Vesicants can cause blistering

and significant pain and tissue damage and destruction, leading to tissue death.

Question 7: How are antineoplastic agents further

classified based on their potential to cause damage?

CORRECT ANSWER : A further classification of an

antineoplastic agent's potential to cause damage is whether its mechanism of action includes DNA binding.Non-DNA-binding solutions remain in the local area of extravasation, improving the possibility of drug deactivation, while DNA-binding agents attach to DNA nucleic acids, causing progressive tissue destruction.

Question 8: Which agents are classified as DNA-binding

irritants?

CORRECT ANSWER : Bendamustine, Dactinomycin,

Daunorubicin, Doxorubicin, Epirubicin, Idarubicin, Mechlorethamine, Mitomycin.

  • | Page

Question 9: Which agents are classified as DNA non-

binding vesicants?

CORRECT ANSWER : Amsacrine, Paclitaxel,

Vinblastine, Vincristine, Vindesine, Vinorelbine.

Question 10: What is the treatment for extravasation of

mechlorethamine (alkylating agent)?

CORRECT ANSWER : Inject 2 ml of sodium thiosulfate

for each milligram of mechlorethamine extravasated, subcutaneously into the extravasation site using a 25- gauge or smaller needle, changing the needle with each injection, and monitor per institutional policies.

Question 11: What is the treatment for extravasation of

oxaliplatin (alkylating agent)?

CORRECT ANSWER : Apply warm compresses and

administer dexamethasone 8 mg twice daily for 14 days.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

UPDATED ONS ONCC CHEMO RENEWAL QUESTIONS AN D ANSWERS100% VERIFIED AND GRADED A+ Question 1: What is the main benefit of neoadjuvant chemotherapy for a breast cancer patient? CORRECT ANSWER : It ca...

Get this document $30.00