UPDATED NBST515 ICE EXAM

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

UPDATED NBST515 (ICE EXAM)

LATEST QUESTIONS AND

ANSWERS ALREADY PASS ED A+

Question 1: Author of Hebrews

CORRECT ANSWER : Originally believed to be Paul;

almost definitely not Paul (Hebrews 2:3). Unknown.

Question 2: Place Hebrews was written

CORRECT ANSWER : Unknown

Question 3: Recipients of Hebrews

CORRECT ANSWER : Unknown

Question 4: Introduction to Hebrews

CORRECT ANSWER : Discussion of how Jesus is

higher and better than angels (arguing for divinity of Jesus).

Question 5: Date of Hebrews

  • | Page

CORRECT ANSWER : Likely before AD 70 (as

present-tense reference to Temple worship insinuating it was written before the Temple's destruction)

Question 6: Key concept of Hebrews

CORRECT ANSWER : Jesus as high-priest in order of

Melchizedek forever

Question 7: Hall of Faith

CORRECT ANSWER : Passage in Hebrews 11 referring

to Old Testament giants of the faith.

Question 8: Passage on "Falling Away"

CORRECT ANSWER : Hebrews 6

Question 9: Genre of Hebrews

CORRECT ANSWER : Some claim it is an epistle, some

state it was a sermon.

Question 10: Mount Zion in Hebrews

  • | Page

CORRECT ANSWER : Declared to be "higher" than

Mount Sinai.

Question 11: Debated Canon

CORRECT ANSWER : Hebrews, James, 2 Peter, 2 & 3

John, Jude, and Revelation

Question 12: Author of James

CORRECT ANSWER : James (Most likely the half-

brother of Jesus)

Question 13: Jerusalem Council

CORRECT ANSWER : James, half brother of Jesus,

presided as chair of council.

Question 14: James' Childhood

CORRECT ANSWER : Did not originally recognize nor

believe Jesus was the Messiah.

Question 15: Works in James

  • | Page

CORRECT ANSWER : Works are stated to "justify"

faith, but the word used for justification would be better off translated "vindicate"; to evidence true faith.

Question 16: Date of James

CORRECT ANSWER : Considered by many to be AD

40 which would place it as the earliest written NT book.

Question 17: Recipients of James

CORRECT ANSWER: Jewish Christians: The Twelve Tribes in the Dispersion

Question 18: Introduction to James

CORRECT ANSWER : Trials, wisdom, and joy.

Question 19: Conclusion to Hebrews

CORRECT ANSWER : Benediction

Question 20: Key Themes in James

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

UPDATED NBST515 (ICE EXAM) LATEST QUESTIONS AND ANSWERS ALREADY PASS ED A+ Question 1: Author of Hebrews CORRECT ANSWER : Originally believed to be Paul; almost definitely not Paul (Hebrews 2:3). U...

Get this document $30.00