UPDATED MISSOURI POST TEST

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

UPDATED MISSOURI POST TEST

STUDY GUIDE QUESTION S AND

ANSWERS WITH 100% CO MPLETE

AND VERIFIED SOLUTIO NS

Question 1: Do all ATV accidents have to be reported in

Statewide Traffic Accident Records System (STARS)?

CORRECT ANSWER : No. However, every law

enforcement officer who investigates a vehicle accident resulting in injury to or death of a person, or total property damage to an apparent extent of "five hundred dollars" or more to one person, or who otherwise prepares a written report as a result of an investigation.

Question 2: What is the preferred method of measurement

in a traffic accident?

CORRECT ANSWER : Triangulation - triangulation is

the process of determining the location of a point by measuring angles to it from known points at either end of a fixed baseline, rather than measuring distances to the point directly (trilateration). The point can then be fixed

  • | Page

as the third point of a triangle with one known side and two known angles.

Question 3: How many types of fingerprints are there?

CORRECT ANSWER : There are three main fingerprint

patterns: Arches, Loops and Whorls.

Question 4: Who should advise juveniles of their rights?

CORRECT ANSWER : Juvenile Officer.

Question 5: Who can transport juveniles?

CORRECT ANSWER : Officers can transport juveniles

to a juvenile detention facility or to a medical facility for treatment when necessary.

Question 6: What do you write in a block that is not used

in a STARRS report?

CORRECT ANSWER : If the question asked does not

apply, mark the "NA" box when available or neatly enter "NA" (Not Applicable) in the section. If the information

  • | Page

is not known, enter "Unknown". EVERY FIELD MUST

HAVE A RESPONSE.

Question 7: How is the date/time written in a STARS

report (ex. MM-DD-YYY)?CORRECT ANSWER : Example: January 3, 2000 should be shown as 01-03-2000. Use Military time (24 hr clock) when recording time on a STARS

Question 8: Who should you be cautious with, when

conducting a traffic stop?

CORRECT ANSWER : Everyone - you must maintain

situational awareness at all times of the driver, any passengers, traffic, and what you cannot see (i.e. hidden compartments such as the trunk).

Question 9: What are the two firing stances for the pistol?

CORRECT ANSWER : The Isosceles and the Weaver.

  • | Page

Question 10: Is the year of the vehicle indicated in the

VIN?

CORRECT ANSWER : Yes

Question 11: Can the VIN be located on the dashboard of

a vehicle?

CORRECT ANSWER : Enter Vehicle Identification

Number (VIN) as shown on vehicle. Normally, the VIN on cars and trucks is located on the left front dashboard adjacent to the windshield (Driver Side).

Question 12: What three types of driving are conducted in

a law enforcement vehicle?

CORRECT ANSWER : Emergency, non-emergency,

and pursuit

Question 13: When operating a vehicle in a non-

emergency status, what traffic laws must be followed?

CORRECT ANSWER : Vehicles shall comply with all

of the traffic laws and rules of the road that apply to all other vehicles.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

UPDATED MISSOURI POST TEST STUDY GUIDE QUESTION S AND ANSWERS WITH 100% CO MPLETE AND VERIFIED SOLUTIO NS Question 1: Do all ATV accidents have to be reported in Statewide Traffic Accident Records ...

Get this document $30.00