UPDATED IVY TECH APH Y 101

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

UPDATED IVY TECH APH Y 101

MIDTERM EXAM LATEST

QUESTIONS WITH COMPL ETE

SOLUTIONS GRADED A+

Question 1: amino acids

Choose matching definition

  • building blocks of lipids
  • building blocks of proteins
  • building blocks of rna
  • building blocks of dna

CORRECT ANSWER : 2. building blocks of proteins

Question 2: What is the difference between anatomy and

physiology?

CORRECT ANSWER : Anatomy is the study of

structures in the body and physiology is the study of functions of the body

Question 3: What are the levels of organization?

  • | Page

CORRECT ANSWER : subatomic particles, atom,

molecule, macromolecule, organelle, cell, tissue, organ, organ system, organism

Question 4: subatomic particles

CORRECT ANSWER : electrons, protons, neutrons

Question 5: atom

CORRECT ANSWER : hydrogen atom, lithium atom

Question 6: molecule

CORRECT ANSWER : water molecule, glucose

molecule

Question 7: macromolecule

CORRECT ANSWER : protein molecule, DNA

molecule

Question 8: organelle

  • | Page

CORRECT ANSWER : mitochondrion, golgi apparatus

Question 9: cell

CORRECT ANSWER : muscle cell, nerve cell

Question 10: tissue

CORRECT ANSWER : simple squamous epithelium,

bone

Question 11: organ

CORRECT ANSWER : skin, femur, heart, kidney

Question 12: organ system

CORRECT ANSWER : integumentary system, skeletal

system, digestive system

Question 13: organism

CORRECT ANSWER : human

  • | Page

Question 14: what are the characteristics of life?

CORRECT ANSWER : movement, responsiveness,

growth, reproduction, respiration, digestion, absorption, circulation, assimilation, excretion

Question 15: movement

CORRECT ANSWER : Change in position of the body

or of a body part; motion of an internal organ

Question 16: responsiveness

CORRECT ANSWER : Reaction to a change inside or

outside the body

Question 17: growth

CORRECT ANSWER : increase in body size without

change in shape

Question 18: reproduction

CORRECT ANSWER : product of new organisms and

new cells

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

UPDATED IVY TECH APH Y 101 MIDTERM EXAM LATEST QUESTIONS WITH COMPL ETE SOLUTIONS GRADED A+ Question 1: amino acids Choose matching definition 1. building blocks of lipids 2. building blocks of pro...

Get this document $30.00