UGA History Exemption Test Questions

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

UGA History Exemption Test Questions and Answers 100% Pass

Question 1: Which of the following people was not

involved in supporting the Civil Rights movement?

CORRECT ANSWER : George Wallace

Question 2: Where were all of the 9/11 perpetrators

from? (Question was technically "where were all but one of the 9/11 perpetrators from" and answer would include two of these answers; either way this question is kind of ridiculous).

CORRECT ANSWER : Saudi Arabia, Egypt, UAE,

Lebanon

Question 3: What was Upton Sinclair's book "The

Jungle" about?

CORRECT ANSWER : Horrifying truths of the meat-

packing industry

Question 4: What was Rachel Carson's book "Silent

Spring" about?

CORRECT ANSWER : Adverse environmental effects of

the use of pesticides

Question 5: Which of the following singers is not from

Georgia? I can't remember the answer...just know the singers that are from Georgia.

Singers/musicians from GA:

  • Ray Charles
  • Little Richard
  • James Brown
  • Johnny Carson
  • Bill Anderson

CORRECT ANSWER: Johnny Carson

Question 6: Which book plot did not take place in

Georgia?

CORRECT ANSWER : Grapes of Wrath

Question 7: What books were written by Erskine

Caldwell?

CORRECT ANSWER : God's Little Acre, Tobacco Road

Question 8: Know Georgia authors

  • Erskine Caldwell
  • Margaret Mitchell
  • Flannery O'Connor
  • Frank Yerby
  • Lilian Smith
  • Anne River Siddons
  • Alice Walker

CORRECT ANSWER : Erskine Caldwell, Margaret

Mitchell, Flannery O'Connor, Frank Yerby, Lilian Smith, Anne River Siddons, Alice Walker

Question 9: Father of aviation in Georgia

CORRECT ANSWER : Ben Epps

Question 10: What was student life like at UGA during

the antebellum?

CORRECT ANSWER : rowdy & violent

Question 11: What was one of president Clinton's biggest

achievements during his presidency?

CORRECT ANSWER : NAFTA

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

UGA History Exemption Test Questions and Answers 100% Pass Question 1: Which of the following people was not involved in supporting the Civil Rights movement? CORRECT ANSWER : George Wallace Questi...

Get this document $30.00