TN ETHICS AND JURISPRUDENCE

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

TN ETHICS AND JURISPRUDENCE

EXAM | QUESTIONS & 100%

CORRECT ANSWER S (VERIFIED) |

LATEST UPDATE | GRADEA+

Question 1: What board is this?

CORRECT ANSWER : Board for professional

counselors, marital and family therapists, clinical pastoral therapists

Question 2: Define actively engaged

CORRECT ANSWER : 10 or more face to face client

contact hours per week:

  • Teaching, supervision, and/or research in counseling for
  • a minimum of 10 clock hours per week OR

  • Engaged in professional counseling for 10 or more
  • client contact hours per week OR

  • combination of teaching, supervision, research and
  • practice a minimum of 10 clock hours per week

  • | Page

Question 3: What licensure are acceptable for an

approved supervisor?

CORRECT ANSWER : LPC, LMFT, LCPT, LCSW, L

Psychologist w/Health Service Provider, Licensed senior Psychological examiner, Licensed Psychiatrist. For MHSP, cannot be supervised by LPC

Question 4: How long must a supervisor have been

licensed?

CORRECT ANSWER : 5 years

Question 5: What are "clinically related activities"?

CORRECT ANSWER : Workshops, trainings,

supervision, treatment teams, research, leadership prep.

GRADUATE COURSEWORK REQUIRED FOR

LICENSURE AND ADMINISTRATIVE

SUPERVISION IN THE WORKPLACE ARE NOT

CLINICALLY-RELATED ACTIVITIES

Question 6: What are the criteria for a clinical setting

agency?

  • | Page

CORRECT ANSWER : 1. Public, private, community

with integrated programs for delivery of clinical mental health counseling.

  • Private space meets HIPAA req.
  • 1 or more licensed mental health professional on site
  • minimum 20 hours, which must overlap with applicant.Emergency plan in place.

  • Practice cannot be owned by applicant or others with
  • multiple relationships.

  • Applicant must be an employee, or have an agreement
  • in place - compensation paid to agency, unless applicant has temp license.

Question 7: What division is this and what is its role with

the Board?

CORRECT ANSWER : The Division of Health Related

Boards, TN Department of health, from which the board receives administrative support.

Question 8: What does HRB stand for?

CORRECT ANSWER : Health Related Boards

  • | Page

Question 9: What can a professional counselor without

MHSP do, and what can they not do?

CORRECT ANSWER : Cannot treat mental, emotional,

adjustment disorders.Only treat marital problems, parent-child problems, child and adolescent behavior, other family circumstances, other interpersonal problems, phase of life problems, occupational problems, uncomplicated bereavement.CAN administer assessments used to measure aptitude, achievements, or interests.CANNOT administer those to assess personality, abnormal behavior, or individual intelligence tests.

Question 10: What can a professional counselor with

MHSP do, and what can they not do?

CORRECT ANSWER : Facilitate human development

through life span, prevent, diagnose, and treat mental, emotional or behavioral disorders Conduct assessments and diagnoses for purpose of establishing treatment goals/objectives

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

TN ETHICS AND JURISPRUDENCE EXAM | QUESTIONS & 100% CORRECT ANSWER S (VERIFIED) | LATEST UPDATE | GRADEA+ Question 1: What board is this? CORRECT ANSWER : Board for professional counselors, marital...

Get this document $30.00