TN Drivers License F Endorsement Questions and

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

TN Driver’s License F Endorsement Questions and Answers 100% Pass

Question 1: Properly Adjusted seat head restraints

CORRECT ANSWER : Are designed to prevent whiplash if hit

from behind and should always be at a level even with the back of the head

Question 2: The Driver should drive with both hands on teh

steering wheel approxmitenly in the

CORRECT ANSWER : 9 o'clock and the 3 o'clock positions

Question 3: When adjusting the drivers seat for best driving

positions, set the seat in an upright positin where your body is about how far from the steering wheel.

CORRECT ANSWER : 10 to 12 inches

Question 4: A child in a child passenger restraint system should

CORRECT ANSWER : Be facing the rear of the car if weighing

less than 20 lbs and unider 1 and be facing foward if the child is one through three years old , and weighs more than 20 lbs

Question 5: The lap belt should be worn by

  • | Page

CORRECT ANSWER : Pregnant women below the abdomen

and teh shoulder belt above the belly

Question 6: The safest place for children 12 and under is to ride

ina vehicle equipped with aid bags is in

CORRECT ANSWER : The back seat

Question 7: The yield signs means

CORRECT ANSWER : Slow down and yield to traffic on main

road when merging

Question 8: What does a traffic signal with a yellow left arrow

indicate to the driver

CORRECT ANSWER : Prepare to yield to on comming traffic

and protected left turn is about to end.

Question 9: The Center of the roadway is marked with one solid

yellow line and one broken yellow line. If the broken yellow line is on the right of the solid yellow line (my side) it means

CORRECT ANSWER : I am not allowed to pass

  • | Page

Question 10: It is illeagal to park

CORRECT ANSWER: Within 15 feet of a fire hydrant

Question 11: It is illeagal to park

CORRECT ANSWER : With in 50 feet of a rail road crossing

Question 12: the two-second rule of teh following at a safe

distance will hold true at

CORRECT ANSWER : At any speed

Question 13: which lane must I be in before making a left turn

from a one-way street

CORRECT ANSWER : The lane nearest to the left curb

Question 14: Motorist are required by law when passing a

bicycle traveling in the same direction to allow a minimum distance of

CORRECT ANSWER : 3 feet

Question 15: When enetering an interstate highway, you should

  • | Page

CORRECT ANSWER : Check for cars, increase your speed to

match the flow of traffic and merge when teh way is clear

Question 16: Emergency Cossovers on the interstate are legal in

TN for

CORRECT ANSWER : Emergency vehicles and highway

maintance crews only

Question 17: Interstate driving demands require the driver to

CORRECT ANSWER : Have a complete awareness of higher

speed driving and constant alertness by the driver

Question 18: Continious hard breaking on ice and snow often

CORRECT ANSWER : Locks up wheels and causing the loss of

steering control

Question 19: When driving in fog conditions, so not put your

headlights on the high beam function becasue

CORRECT ANSWER : The light rom the fog creates blurry

visions on your eyes

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

TN Driver’s License F Endorsement Questions and Answers 100% Pass Question 1: Properly Adjusted seat head restraints CORRECT ANSWER : Are designed to prevent whiplash if hit from behind and shoul...

Get this document $30.00