TIPS CERTIFICATION EXAM WITH 100

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

TIPS CERTIFICATION EXAM WITH 100%

CORRECT ANSWER

Question 1: Which behavioral cue would a guest who becomes

overly friendly and very talkative while in your establishment be exhibiting?

CORRECT ANSWER: Lowered inhibitions

Question 2: What measurement do states use for determining

Driving While Intoxicated (DWI) or Driving Under the Influence (DUI)?

CORRECT ANSWER : Blood Alcohol Content (BAC)

Question 3: How do behavioral cues help you as a server of

alcohol?

CORRECT ANSWER : Behavioral cues can tell you whether or

not a guest is visibly intoxicated.

Question 4: Select all the pieces of information you would want

to include on an Incident Report Form.

CORRECT ANSWER : Description of guest, Time of incident,

Reasonable efforts used, Names of witnesses, Manager on duty

  • | Page

Question 5: If a guest is not showing any behavioral cues, then

his or her BAC level must be below the legal limit.

CORRECT ANSWER : False

Question 6: If a guest cannot produce a second form of ID when

you ask for one, you should refuse service.

CORRECT ANSWER : False

Question 7: What should you do if you have checked two forms

of identification but still have doubts about serving alcohol?

CORRECT ANSWER : Refuse service.

Question 8: Increasing one's rate of drinking over the course of

an evening can be considered impaired judgment.

CORRECT ANSWER : True

Question 9: What is the best way to prevent underage alcohol

sales?

CORRECT ANSWER : Ask every guest who might be underage

for a valid ID.

  • | Page

Question 10: Eating food after drinking is just as effective at

preventing intoxication as eating food before drinking.

CORRECT ANSWER : False

Question 11: What decision are you making in the second step

of the Intervention Model?

CORRECT ANSWER: You are deciding whether or not you can

legally serve the guest alcohol.

Question 12: Select all of the intoxication rate factors over

which you can exert some level of control as a server of alcohol.

CORRECT ANSWER : Rate of consumption, Food

Question 13: Why is it important to avoid judging or threatening

your guests?

CORRECT ANSWER : You do not want to escalate the

situation.

Question 14: Which of the following is NOT an intoxication rate

factor?

CORRECT ANSWER : Strength of the drink

  • | Page

Question 15: What is your best tool for determining a guest's

visible level of intoxication?

CORRECT ANSWER : Behavioral cues

Question 16: Why is it important to call for assistance if a guest

is not cooperative? Select all that apply.

CORRECT ANSWER : It buys you time and provides a second

outlet for the problem guest.

Question 17: What are reasonable efforts?

CORRECT ANSWER : The steps the law expects you to take to

prevent alcohol-related problems and illegal alcohol sales.

Question 18: How does tolerance relate to Blood Alcohol

Content (BAC)?

CORRECT ANSWER : There is no relationship between

tolerance and BAC.

Question 19: Which of the following are penalties you might

incur for an illegal alcohol sale?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

TIPS CERTIFICATION EXAM WITH 100% CORRECT ANSWER Question 1: Which behavioral cue would a guest who becomes overly friendly and very talkative while in your establishment be exhibiting? CORRECT ANS...

Get this document $30.00