Texas TBCE Jurisprudence Exam

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Texas TBCE Jurisprudence Exam Questions and Answers 100% Pass

Question 1: What word represents the Texas Board of

Chiropractic Examiners?

CORRECT ANSWER: Board

Question 2: What is the term for a person licensed to practice

chiropractic by the board?

CORRECT ANSWER: Chiropractor

Question 3: What includes making an incision into any tissue,

cavity, or organ by any person or implement?

CORRECT ANSWER: Incisive or Surgical procedure

Question 4: An incisive or surgical procedure does not include

what?

CORRECT ANSWER: The use of a needle for the purpose of

drawing blood or diagnostic testing.

Question 5: If a person uses:

  • | Page
  • Objective or subjective means to analyze, examine, or
  • evaluate the biomechanics condition of the spine and musculoskeletal system of the human body.

  • performs nonsurgical, nonincisive procedures, including
  • adjustment and manipulation, to improve the subluxation complex or the biomechanics of the musculoskeletal system.

  • represents to the public that the person is a chiropractic
  • uses the term chiropractor, chiropractic, doctor of
  • chiropractic, or D.C.Then he or she is a person that practices chiropractic

CORRECT ANSWER: Then he or she is a person that

practices chiropractic

Question 6: The practice of chiropractic does not include what?

CORRECT ANSWER: 1. Incisive or surgical procedures

  • The prescription of controlled substances, dangerous drugs, or
  • any other drug that requires a prescription.

  • The use of x-ray therapy or therapy that exposes the body to
  • radioactive materials

Question 7: A student enrolled in a chiropractic college can

engage in all phases of clinical practice if the practice is what?

  • | Page

CORRECT ANSWER: 1. Part of the curriculum

  • Conducted under the supervision of a licensed chiropractor or
  • a licensed physician

Question 8: The texas board of chiropractic examiners consists

of how many members?

CORRECT ANSWER: 9

Question 9: The Texas Board of Chiropractic examiners

members are appointed by who?

CORRECT ANSWER: The Governor with advice and consent

of the senate

Question 10: How many of the board members are reputable

practicing chiropractors and have resided in this state for at least five years preceding appointment?

CORRECT ANSWER: 6

Question 11: How many members represent the public?

CORRECT ANSWER: 3

  • | Page

Question 12: True or False: Appointments to the board shall be made without regard to the race, color, disability, sex, religion, age, or national origin of the appointee.

CORRECT ANSWER: True

Question 13: If a person is: (1) a member of the faculty or board of trustees of a chiropractic school or a doctor of chiropractic degree program; (2) a stockholder in a chiropractic school or college; or (3) has a financial interest in a chiropractic school or college.Then the person is not eligible to serve as a member of the board

CORRECT ANSWER: Then the person is not eligible to serve

as a member of the board

Question 14: If the person's spouse: (1) is registered, certified, or licensed by an occupational regulatory agency in the field of health care; (2) is employed by or participates in the management of a business entity or other organization regulated by or receiving funds from the board;

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Texas TBCE Jurisprudence Exam Questions and Answers 100% Pass Question 1: What word represents the Texas Board of Chiropractic Examiners? CORRECT ANSWER: Board Question 2: What is the term for a pe...

Get this document $30.00