Texas State Board Exam Questions and

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Texas State Board Exam Questions and Answers (Verified Answers)

Question 1: How many day(s) do you have to report loss of

license or accreditation?

CORRECT ANSWER : 30 days

Question 2: T/F Veterinarians from other states can be called

in regularly for consultations?

CORRECT ANSWER : False - cannot be a consistent

schedule/routine

Question 3: What are the 3 items that can be delegated to

independent contractors by a veterinarian?

CORRECT ANSWER : 1. licensed dental equine providers

  • chiropractic/alternative therapies

Question 4: T/F Only the veterinarian technician or assistant

can get in trouble if activity is not appropriately delegated?

CORRECT ANSWER : F - veterinarian is as well

Question 5: What can a licensed veterinary technician do

under direct supervision?

CORRECT ANSWER : 1. induce anesthesia 2. remove loose

teeth without elevators 3. suture incisions

Question 6: What can unlicensed assistants do under direct

supervision of a veterinarian?

CORRECT ANSWER : 1. suture incisions close 2. induce

anesthesia

Question 7: What can an unlicensed tech do under the direct

supervision of a LVT?

CORRECT ANSWER : 1. suture 2. induce 3. draw blood 4.

take samples

Question 8: T/F An unlicensed tech can remove a dangling

loose tooth under direct supervision?

CORRECT ANSWER : False! Under no circumstances

Question 9: When can a non-veterinarian perform euthanasia?

CORRECT ANSWER : only under immediate supervision of

a veterinarian

Question 10: T/F a non-veterinarian can administer Rabies?

CORRECT ANSWER : True BUT ONLY under direct

supervision of DVM

Question 11: T/F a non-veterinarian can use a dr stamp?

CORRECT ANSWER : True BUT ONLY under direct

supervision of DVM

Question 12: Can non-veterinarians issue treatment?

CORRECT ANSWER : YES ONLY in an emergency

situation

Question 13: In the absence of direct supervision can non-

veterinarians follow oral or written instructions on care of animals?

CORRECT ANSWER : Yes! as long as a client-patient

relationship exists

Question 14: Whose responsibility is it to ensure an equine

dental practitioner or VT is actively licensed?

CORRECT ANSWER : The veterinarian who employs

Question 15: What are the 2 ways to authenticate a rabies

certificate?

CORRECT ANSWER : 1. dvm signature 2. electronic/stamp

Question 16: T/F You cannot use pre-signed/stamped health

certificates?

CORRECT ANSWER : True

Question 17: TAHC means what?

CORRECT ANSWER : Texas Animal Health Commission

Question 18: Who supervises brucellosis testing?

CORRECT ANSWER : TAHC

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Texas State Board Exam Questions and Answers (Verified Answers) Question 1: How many day(s) do you have to report loss of license or accreditation? CORRECT ANSWER : 30 days Question 2: T/F Veterina...

Get this document $30.00