TEXAS PROPERTY AND CASUALTY

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

TEXAS PROPERTY AND CASUALTY

INSURANCE PRACTICE EXAM

NEWEST ACTUAL EXAM 350

QUESTIONS AND CORRECT

DETAILED ANSWERS (VERIFIED

ANSWERS) |ALREADY GRADED A+

Question 1: Coverage for water backup or sump pump

overflow is excluded from the Dwelling Policy. However, with the purchase of the water backup and sump pump overflow endorsement, coverage for up to $5,000 in loss or damage can be provided for an additional premium. What is the deductible associated with this coverage?

CORRECT ANSWER : $250

Question 2: An insured relocated to another state for work.

However, she still owns and insures a house in this state, but has had no one living in it for 3 months. She is also storing some furniture and clothes in the house. From an insurance standpoint, the insured's house is considered

CORRECT ANSWER : Unoccupied

Question 3: Individuals in the business of selling construction

equipment and mobile equipment should insure with a/an

CORRECT ANSWER : Equipment dealers coverage form

Question 4: All of the following are true regarding deposit

premium

  • It must be paid in advance.
  • It is an estimated premium paid at the policy issue.
  • It could be adjusted by the audit.

CORRECT ANSWER : It must be paid in advance.

It is an estimated premium paid at the policy issue.It could be adjusted by the audit.

Question 5: Which of the following is NOT an essential

element of an insurance contract?

  • counteroffer

CORRECT ANSWER : counteroffer

Question 6: To purchase insurance, the policyowner must

have financial interest in the property being insured. This is known as

CORRECT ANSWER : Insurable Interest

Question 7: What type of property does a Personal Floaters

policy cover?

CORRECT ANSWER: Movable personal property,

wherever it may be located

Question 8: Events or conditions that increase the chances of

an insured loss occurring are referred to as

CORRECT ANSWER : Hazards

Question 9: Workers compensation statutes provide coverage

for diseases that occur as a result of working in the employer's working environment. Which of the following is an example of a disease that would NOT be covered by such provisions?

  • An employee of a medical facility who suffers from a
  • common cold

CORRECT ANSWER: An employee of a medical facility

who suffers from a common cold

Question 10: When a direct chain of events resulting from a

negligent act causes injury or damage, that act is considered to be

CORRECT ANSWER : The proximate case

Question 11: The causes of loss insured against in an

insurance policy are known as

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

TEXAS PROPERTY AND CASUALTY INSURANCE PRACTICE EXAM NEWEST ACTUAL EXAM 350 QUESTIONS AND CORRECT DETAILED ANSWERS (VERIFIED ANSWERS) |ALREADY GRADED A+ Question 1: Coverage for water backup or sump...

Get this document $30.00