TEXAS PRINCIPLES 1 EXAM

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

TEXAS PRINCIPLES 1 EXAM

PRACTICE QUESTIONS W ITH

100%CORRECT ANSWERS -

CHAMPIONS SCHOOL OF REAL

ESTATE

Question 1: Courses for the renewal of an active real

estate broker or sales agent license are called

CORRECT ANSWER: continuing education (CE)

Question 2: What is the maximum amount that the

Commission will pay from the real estate recovery trust account for claims against any one license holder, until the account has been repaid in full by the license holder?

CORRECT ANSWER: $100,000

Question 3: Which is owned by the tenant?

CORRECT ANSWER: a trade fixture

Question 4: Which of the following terms refers not only

to the surface of the earth but also below to the center of

  • | Page

the earth, above to infinity, and natural things permanently attached but does NOT refer to artificial things permanently attached?

CORRECT ANSWER: land

Question 5: If the court learns that the seller placed a sign

that said "Not Included" on the stove every time a buyer looked at the property, the court will consider which of the following in determining whether the stove is a fixture, absent a written agreement?

CORRECT ANSWER: Intention of the parties

Question 6: What type of estate is complete ownership

and exists for an unlimited time?

CORRECT ANSWER: fee simple

Question 7: If a condition of ownership is violated, title to

the subject property automatically reverts to the original owner in

CORRECT ANSWER: a determinable fee estate

  • | Page

Question 8: An urban homestead is limited to a lot or lots

NOT to exceed how many acres?

CORRECT ANSWER : 10

Question 9: The method used to describe real estate by

distance, direction, and boundaries is

CORRECT ANSWER: metes-and-bounds method

Question 10: Which equals one square mile or 640 acres?

CORRECT ANSWER: section

Question 11: Under the federal Fair Housing Act, real

estate organizations, such as multiple listing services, may NOT do which because someone is in a protected group?

CORRECT ANSWER: refuse membership or put

conditions on participation

  • | Page

Question 12: Which aspect of the Canons of Professional

Ethics and Conduct requires the broker or sales agent to be informed on market conditions and national, state, and local developments affecting the real estate business?

CORRECT ANSWER: competency

Question 13: A complaint of discrimination brought under

the Texas Fair Housing Act can be filed with the U.S.Department of Housing and Urban Development or with

CORRECT ANSWER: the Texas Workforce

Commission Civil Rights Division

Question 14: An aggrieved person who believes illegal

discrimination has occurred may file a complaint within what time frame following the alleged discriminatory act?

CORRECT ANSWER: ONE YEAR

Question 15: Appurtenant easement rights transfer with

CORRECT ANSWER: the dominant tenement

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

TEXAS PRINCIPLES 1 EXAM PRACTICE QUESTIONS W ITH 100%CORRECT ANSWERS - CHAMPIONS SCHOOL OF REAL ESTATE Question 1: Courses for the renewal of an active real estate broker or sales agent license are...

Get this document $30.00