TEXAS MOLD REMEDIATI ON

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

TEXAS MOLD REMEDIATI ON

CONTRACTOR STATE EXA M

QUESTIONS & ANSWERS

Question 1: What does IICRC stand for?

CORRECT ANSWER: Institute of Inspection Cleaning

and Restoration Certification

Question 2: What are the 5 principles of Mold

Remediation?

CORRECT ANSWER : 1. Safety and Health Workers

and Occupants

  • Document the Conditions and Work Processes
  • Control the Contaminate at is Source
  • Physically Remove the Contamination(Source
  • Removal)

  • Correct the Moisture Problem to Prevent
  • Recontamination

Question 3: What does SBS stand for?

CORRECT ANSWER : Sick Building Syndrome

  • | Page

Question 4: What does VOC stand for?

CORRECT ANSWER: Volatile Organic Compounds

Question 5: What does BRI stand for?

CORRECT ANSWER : Building Related Illness

Question 6: How many hours for mold to germinate?

CORRECT ANSWER : 12 hours

Question 7: True / False Mold only grows in the color

green and black

CORRECT ANSWER : False

Question 8: The release of spores is called...

CORRECT ANSWER : Sporulation

Question 9: What 3 resources do mold colonies need in

order to grow?

  • | Page

CORRECT ANSWER : 1. Food

  • Moisture
  • Temperature Range

Question 10: Growth occurring to noticeable or detectable

levels is called...

CORRECT ANSWER : Amplification

Question 11: What are 3 common areas mold can be

found?

CORRECT ANSWER : 1. HVAC

  • Condensate Drain Pipe
  • Vapor Barriers

Question 12: What are the 4 potential Health Effects of

Mold?

CORRECT ANSWER : 1. Allergic Reactions/Disease

  • Irritant Effects
  • Infection
  • | Page
  • Toxic Effects

Question 13: What are 5 Irritant Effects Mold can have on

the body?

CORRECT ANSW ER: 1. Eyes

  • Skin
  • Nose
  • Throat
  • Lungs

Question 14: What is Mold?

CORRECT ANSWER : Any living or dead fungi or

related products or parts including spores, hyphae, and mycotoxins.

Question 15: How long is your license valid?

CORRECT ANSWER : 2 Years

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

TEXAS MOLD REMEDIATI ON CONTRACTOR STATE EXA M QUESTIONS & ANSWERS Question 1: What does IICRC stand for? CORRECT ANSWER: Institute of Inspection Cleaning and Restoration Certification Question 2: ...

Get this document $30.00