Texas CVO Exam - vehicle must be: CORRECT ANSWER : Amber Questio...

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Texas CVO Exam

Question : The color of the clearance lamps on the front of a

vehicle must be:

CORRECT ANSWER : Amber

Question : When backing a large truck you should:

CORRECT ANSWER : Have someone guide you

Question : Every trailer must have how many reflectors on the

rear:

CORRECT ANSWER : Two

Question : When turning right with a long vehicle or

combination truck-trailer, if it is impossible to stay in the

proper lane, you should:

CORRECT ANSWER : Approach the corner about 4 feet

from the curb or right edge of the roadway, then if necessary complete the turn in the center of the street entered.

Question : 5. Motor vehicles must be equipped with turn

indicator lamps of devices if:

CORRECT ANSWER : The body or load extends 24 inches

or more to the left of the corner.

Question : 6. The greatest length allowed by state law for any

combination truck or trailer is:

CORRECT ANSWER : 65 feet.

Question : 7. The youngest age for licensing commercial

operators is:

CORRECT ANSWER : 18 years.

Question : 8. All school buses, buses, taxis, and other vehicle

hauling passengers for hire or lease must carry a chemical

type fire extinguisher of at least:

CORRECT ANSWER : One quart capacity.

Question : 9. Every bus or truck must be equipped on the rear

with:

CORRECT ANSWER : Two stop lights.

Question : 10. The number of trailers that may be pulled by

one vehicle on the open highway is determined by:

CORRECT ANSWER : Length limits.

Question : 11. Which of the following vehicles must have

mud flaps when operated on public roads:

CORRECT ANSWER : All vehicles with four or more tires

on the rear axle except single truck tractors and pole trailers.

Question : 12. The top speed limit for heavy trucks on the

open highway in the daytime is:

CORRECT ANSWER : 60 mph.

Question : 13. Clearance lights on the front of a vehicle must

be:

CORRECT ANSWER : Amber.

Question : 14. When a truck breaks down on a highway in the

daytime the driver should set out:

CORRECT ANSWER : Red triangles.

Question : 15. The greatest width allowed by State law for a

truck including the load is:

CORRECT ANSWER : 102 inches. (8 1/2 feet)

Question : 16. Which of the following vehicle are required by

State law to stop at railroad grade crossings, outside city limits where no traffic control device is in operation?

CORRECT ANSWER : Buses carrying passengers for hire.

Question : 17. Signal turn indicators are required on motor

vehicles when the body or load of the vehicle extends to the

left of the center of the steering wheel:

CORRECT ANSWER : 24 inches.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Texas CVO Exam Question : The color of the clearance lamps on the front of a vehicle must be: CORRECT ANSWER : Amber Question : When backing a large truck you should: CORRECT ANSWER : Have someone ...

Get this document $30.00