- | Page
TESTOUT NETWORK PRO
SEMESTER 1 FINAL EXAM WITH
100% CORRECT ANSWERS
Question 1: What type of network do you have when each
device provides shared files with all other devices on the network?
CORRECT ANSWER: Peer-to-peer
Question 2: What type of network do you have when
hosts are assigned specific roles, such as for file sharing and printing, and other hosts access those resources but do not host services of their own?
CORRECT ANSWER: Client-server
Question 3: Which of the following geographic network
types are typically managed by a city as a public utility?
CORRECT ANSWER: Metropolitan Area Network
(MAN)
- | Page
Question 4: How do messages travel through a network
that uses a logical ring topology?
CORRECT ANSWER: Messages travel from one
device to the next until they reach the destination device.
Question 5: How do messages travel through a network
that uses a logical bus topology?
CORRECT ANSWER: Messages are broadcast to all
devices connected to the network.
Question 6: Which of the following topologies connects
all devices to a trunk cable?
CORRECT ANSWER: Bus
Question 7: Which of the following topologies connects
each device to a neighboring device?
CORRECT ANSWER: Ring
- | Page
Question 8: In which of the following topologies does
each device on the network act as a repeater, sending the signal to the next device?
CORRECT ANSWER: Ring
Question 9: Which of the following topologies connects
each network device to a central hub?
CORRECT ANSWER: Star
Question 10: What type of physical network topology has
been implemented in an ad-hoc wireless network that doesn't employ a wireless access point, where every wireless network card can communicate directly with any other wireless network card on the network?
CORRECT ANSWER: Mesh
Question 11: Which of the following network topologies
provides redundancy for a failed link when implementing a network infrastructure that will accommodate failed connections?
CORRECT ANSWER: Mesh
- | Page
Question 12: Which of the following would meet your
needs to implement a fault-tolerant topology as you interconnect routers on your wide area network?
CORRECT ANSWER: Mesh
Question 13: What device is used to create a physical star
topology?
CORRECT ANSWE R: Switch
Question 14: What physical topology is used in a small
network that uses a hub to connect to multiple devices?
CORRECT ANSWER: Star
Question 15: Which of the following network topologies
should you implement to provide redundancy for only a handful of critical devices in a wired network infrastructure that will accommodate failed connections with a limited budget?