Test Bank for PMHNP Boards Questions and Answers Already Passed
Question 1: What is true of interprofessionality?
Correct answer: All health professionals have individual
professional competencies
Question 2: What is the significance of an experimental
p-value of 0.05
Correct answer: There is a 5% chance of a similar result
occurring by chance alone
Question 3: What percentage of children with
oppositional defiance disorder will develop conduct disorder?
Correct answer: 30%
Question 4: In the DSM-5, selective mutism is now
considered what type of disorder?
Correct answer: anxiety disorder
Question 5: Symptoms of selective mutism must persist
for at least
Correct answer: 1 month
Question 6: Common competencies
Correct answer: overlap more than one health care
professional, although not necessarily all health care professionals, and are competencies expected of all health care professionals
Question 7: Complementary competencies
Correct answer: enhance the qualities of other
professions in provision of care
Question 8: Collaborative competencies
Correct answer: those that each individual profession
must possess to work with others, including those who practice within different specialties within a profession.
Question 9: Interpersonal collaboration is _______
centered
Correct answer: patient
Question 10: Cognitive therapy is recommended for
patients that have
Correct answer: negative cognitive distortions
irrational beliefs faulty conceptions
Question 11: Humanistic Therapy focuses on assisting
patients with
Correct answer: self-actualization and self-directed
growth
Question 12: Behavioral Therapy focuses on
Correct answer: changing maladaptive behaviors through
the use of behavioral modification techniques
Question 13: Existential therapy is for
Correct answer: reflection on life
confronting self
Question 14: 120 who got diarrhea ate lettuce. 80 with
diarrhea did not eat lettuce. 40 without diarrhea ate lettuce. 160 without diarrhea ate lettuce. What is the odds ratio of eating lettuce and developing diarrhea?
Correct answer: 6 ((120X160)/(80x40))
Question 15: The New Freedom Commission on Mental
Health (NFCMH) released a report that suggested
Correct answer: implementation a national campaign to
reduce the stigma of seeking care Focusing on promoting recovery and building resilience
Question 16: The efficacy of mental health treatments
was found to be well documented in
Correct answer: influential report issued by US Surgeon
General in 1999
Question 17: State of high negative emotion and
pessimism