TCI TRAINING CORNELL EXAM

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

TCI TRAINING CORNELL EXAM

ALL QUESTIONS AND CO RRECT

DETAILED ANSWERS WIT H

RATIONALES|ALREADY G RADED

A+ LATEST UPDATE

Question 1: Crisis occurs when

CORRECT ANSWER : A young person's inability to

cope results in a change in behavior

Question 2: The Goals of a crisis intervention are to

CORRECT ANSWER :

SUPPORT: environmentally and emotionally to reduce

stress and risk

TEACH: children better ways to cope with stress

Question 3: Skills Building Pyramid

CORRECT ANSWER :

LSI Crisis CoRegulation

  • | Page

Emotional First Aid Behavior Support Techniques Active Listening Crisis Communication Self Awareness - Four Questions

Question 4: Stress model of crisis

CORRECT ANSWER:

Pre-crisis State (Baseline) Triggering Event - Agitation Escalation Phase - Aggression Outburst CRISIS - Violence Recovery

Question 5: FOUR questions to ask ourselves in a crisis

situation

CORRECT ANSWER :

What am I feeling now?What does this young person feel, need, want?How is the environment affecting the young person?

  • | Page

How do I respond?

Question 6: How do I best respond?

CORRECT ANSWER :

Provide environmental support by managing the environment to neutralize potential triggers Provide emotional support by engaging the young person Exercise self-control over your own feelings

Question 7: What am I feeling now?

CORRECT ANSWER :

Anger can undermine objectivity Anger is an emotional and physical response Cognitive abilities are reduced

Question 8: Pain based behavior includes

CORRECT ANSWER :

Impulsive outbursts Aggression

  • | Page

Running away Self Injury Defiance Inability to regulate emotions Trauma reenactment Substance Abuse

Question 9: Managing environment

CORRECT ANSWER :

Possible weapons Stimulating lights or noise Crowding Chaotic, messy, disorganized messages

Question 10: Behavior Support Techniques

CORRECT ANSWER :

Managing the Environment Prompting Caring gesture

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

TCI TRAINING CORNELL EXAM ALL QUESTIONS AND CO RRECT DETAILED ANSWERS WIT H RATIONALES|ALREADY G RADED A+ LATEST UPDATE Question 1: Crisis occurs when CORRECT ANSWER : A young person's inability to...

Get this document $30.00