TCAR POST TEST QUEST IONS AND

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

TCAR POST TEST QUEST IONS AND

CORRECT ANSWERS GRADED A+

Question 1: What are the three questions to ask in

trauma?

CORRECT ANSWER : - What was the dose of energy? -

Where did it go? - What injuries are likely?

Question 2: What are the two questions to ask in a

gunshot wound (GSW)?

CORRECT ANSWER : - Caliber/type of gun - Number

of entrance/exit wounds, high/low velocity

Question 3: What is the first question to ask in any

traumatic injury?

CORRECT ANSWER : What was the dose of energy

involved? (Was it high or low?)

Question 4: What is the caliber of a bullet?

CORRECT ANSWER : Diameter

  • | Page

Question 5: What is another term for the diameter of a

bullet?

CORRECT ANSWER : Caliber

Question 6: What happens to projectiles when they enter

the body?

CORRECT ANSWER : Projectiles don't travel in a

straight line, consider temporary cavity wound

Question 7: What should you consider about tissue a

projectile encounters?

CORRECT ANSWER : Temporary cavitation

Question 8: What is the primary goal of GSW surgery?

CORRECT ANSWER : Usually damage repair & not

bullet removal - if superficial, it may migrate to the surface with time

Question 9: What is an important thing to remember

about retained projectiles?

  • | Page

CORRECT ANSWER : They may migrate over time.

Bullet migration might explain unexplained clinical findings (e.g., VP Cheney accidentally shot his friend while hunting in 2006. ICU and did great. Moved to an inpatient unit. Had a silent MI because a shotgun pellet migrated into a coronary artery causing an infarct. So had a MI but fibrinolytic not the answer in this case because it was a "projectile embolus")

Question 10: What is another term for breastbone?

CORRECT ANSWER : Sternum

Question 11: What attaches the ribs to the sternum?

CORRECT ANSWER : Cartilage

Question 12: What breaks thoracic bones?

CORRECT ANSWER : Significant force - 1st-2nd ribs,

posterior ribs, sternum, scapulae, T2-10 gives us info about the force aka "dose" of energy received, consider injury to internal structures because of force

  • | Page

Question 13: Which ribs are the most frequently broken?

CORRECT ANSWER : Ribs 4-9 because long, thin, and

poorly protected, it is harder to break a short pencil (T1- 2) and easier to break a longer one, ask how many and where to understand the force involved

Question 14: What is the significance of posterior rib

fractures?

CORRECT ANSWER : Unusual direction of injury,

shorter stubby ribs, good muscle protection, posterior rib fractures have a lot of force so need a high dose, PRF need a lot of force so high dose of energy, big red flag for t-spine injury

Question 15: What is an indication of c-spine injury?

CORRECT ANSWER : To injure c-spine, you don't need

a big energy blow, all it takes is shaking around

Question 16: How do c-spine versus t-spine fractures

differ?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

TCAR POST TEST QUEST IONS AND CORRECT ANSWERS GRADED A+ Question 1: What are the three questions to ask in trauma? CORRECT ANSWER : - What was the dose of energy? - Where did it go? - What injuries...

Get this document $30.00