TAP TRAVEL AGENT - AND ANSWERS GRADED A + Question 1: What is ASTA...

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

TAP (TRAVEL AGENT

PROFICIENCY TEST) QUESTIONS

AND ANSWERS GRADED A +

Question 1: What is ASTA (American Society of Travel

Agents)?

CORRECT ANSWER : trade association that lobbies

governments on behalf of travel professionals

Question 2: What is a consortium?

CORRECT ANSWER : network of independently owned

agencies, works with member agencies, has preferred relationships with suppliers

Question 3: What is AAA American Automobile

Association?

CORRECT ANSWER : A motor club that offers

members a variety of travel and motoring services in the United States.

Question 4: What is ACC Accredited Cruise Counselor?

  • | Page

CORRECT ANSWER : training program and

designation offered by Cruise Lines International Association.

Question 5: What is an accountable document?

CORRECT ANSWER : A standardized, numbered form

issued by ARC that the travel agency must account for.

Question 6: What is Acela Express?

CORRECT ANSWER : Amtrak's high-speed train

serving the Northeast corridor of the United States.

Question 7: What is ADA?

CORRECT ANSWER : Americans with Disabilities Act.

Question 8: What is additional liability insurance (ALI)?

CORRECT ANSWER : Extra coverage for injury, death,

or other liability to a third party, beyond both what state law mandates that car rental companies include in the cost

  • | Page

of the rental and what the renter's own insurance might cover.

Question 9: What are adjoining rooms?

CORRECT ANSWER : Rooms next to each other with

separate entrances and no way to go from one room to the other.

Question 10: What is an affinity group?

CORRECT ANSWER : A club, team, or other

membership organization of people who share a particular interest or characteristic (such as age or ethnic background).

Question 11: What does aft mean?

CORRECT ANSWER : Toward the rear of a ship.

Question 12: What is AH&LA?

CORRECT ANSWER : American Hotel and Lodging

Association.

  • | Page

Question 13: What is the Airline Deregulation Act?

CORRECT ANSWER : The U.S. law that ended the

government's economic control of the airlines; enacted in 1978.

Question 14: What is the Airline Passengers with

Disabilities Bill of Rights?

CORRECT ANSWER : The U.S. law directing the

Federal Aviation Administration to create a bill of rights, protecting the rights of passengers with disabilities to fly free of discrimination.

Question 15: What is the Airlines Reporting Corporation

(ARC)?

CORRECT ANSWER : The group owned by major U.S.

airlines, regulating the sale and distribution of airline tickets. It accredits agencies that sell airline tickets; supplies documents used in selling airline tickets, rail transportation, and related services; and provides a central

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

TAP (TRAVEL AGENT PROFICIENCY TEST) QUESTIONS AND ANSWERS GRADED A + Question 1: What is ASTA (American Society of Travel Agents)? CORRECT ANSWER : trade association that lobbies governments on beh...

Get this document $30.00