TABC FINAL PRACTICE EXAM

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

TABC FINAL PRACTICE EXAM

(LATEST UPDATE) QUESTIONS &

ANSWERS| GRADE A| 100%

CORRECT (VERIFIED SO LUTIONS)

Question 1: In Texas persons may purchase, possess, and

consume alcoholic beverages if they are

CORRECT ANSWER: twenty-one or older

Question 2: Package liquor stores may not sell liquor on

CORRECT ANSWER: Sundays, Thanksgiving Day,

Christmas Day, New Year's Day

Question 3: In Texas liquor cannot legally be sold

CORRECT ANSWER: before 10:00 A.M. and after

9:00 P.M.

Question 4: Regarding alcoholic beverages, Texas liquor

laws govern specifically the

  • manufacture and sale.
  • | Page
  • distribution and transportation.
  • possession and consumption.

CORRECT ANSWER: a. manufacture and sale, b.

distribution and transportation, c. possession and consumption

Question 5: To knowingly sell an alcoholic beverage to a

minor is

CORRECT ANSWER: Class C Misdemeanor

Question 6: The holder of a wine-only package store

permit may employ a person to work in any capacity if that person is at least

CORRECT ANSWE R: 16 yrs of age

Question 7: A liquor store may not sell liquor before

CORRECT ANSWER: 10 A.M.

Question 8: Which of the following is not a violation

under the Alcoholic Beverage Code?

  • | Page

A minor who consumes an alcoholic beverage in the visible presence of an adult parent, guardian, or spouse

CORRECT ANSWER: A minor who consumes an

alcoholic beverage in the visible presence of an adult parent, guardian, or spouse

Question 9: Henry, a 16-year-old, buys a bottle of beer

from Joe. Joe does not ask for identification.

CORRECT ANSWER: Both committed an offense

Question 10: Which of the following is an "illicit

beverage" within the meaning of the Alcoholic Beverage Code?A bottle of tequila on which an imposed state tax has not been paid

CORRECT ANSWER: A bottle of tequila on which an

imposed state tax has not been paid

Question 11: Which one of the following statements is not

true concerning obtaining a permit to sell alcoholic beverages in Texas?

  • | Page

Applicant must be a U.S. citizen.

CORRECT ANSWER: Applicant must be a U.S.

citizen.

Question 12: The TABC can suspend a permit for all the

following reasons except if the permittee becomes involved in a lawsuit.

CORRECT ANSWER: the permittee becomes involved

in a lawsuit.

Question 13: It is an offense to possess an open container

of, or consume, an alcoholic beverage in any public place within

CORRECT ANSWER: 1,000 feet of any public or

private school with grades kindergarten through 12.

Question 14: Which one of the following statements is not

true concerning peace officers and liquor law violations?Peace officers should have an ABC agent with them before searching a vehicle.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

TABC FINAL PRACTICE EXAM (LATEST UPDATE) QUESTIONS & ANSWERS| GRADE A| 100% CORRECT (VERIFIED SO LUTIONS) Question 1: In Texas persons may purchase, possess, and consume alcoholic beverages if they...

Get this document $30.00