- | Page
TABC FINAL PRACTICE EXAM
(LATEST UPDATE) QUESTIONS &
ANSWERS| GRADE A| 100%
CORRECT (VERIFIED SO LUTIONS)
Question 1: In Texas persons may purchase, possess, and
consume alcoholic beverages if they are
CORRECT ANSWER: twenty-one or older
Question 2: Package liquor stores may not sell liquor on
CORRECT ANSWER: Sundays, Thanksgiving Day,
Christmas Day, New Year's Day
Question 3: In Texas liquor cannot legally be sold
CORRECT ANSWER: before 10:00 A.M. and after
9:00 P.M.
Question 4: Regarding alcoholic beverages, Texas liquor
laws govern specifically the
- manufacture and sale.
- | Page
- distribution and transportation.
- possession and consumption.
CORRECT ANSWER: a. manufacture and sale, b.
distribution and transportation, c. possession and consumption
Question 5: To knowingly sell an alcoholic beverage to a
minor is
CORRECT ANSWER: Class C Misdemeanor
Question 6: The holder of a wine-only package store
permit may employ a person to work in any capacity if that person is at least
CORRECT ANSWE R: 16 yrs of age
Question 7: A liquor store may not sell liquor before
CORRECT ANSWER: 10 A.M.
Question 8: Which of the following is not a violation
under the Alcoholic Beverage Code?
- | Page
A minor who consumes an alcoholic beverage in the visible presence of an adult parent, guardian, or spouse
CORRECT ANSWER: A minor who consumes an
alcoholic beverage in the visible presence of an adult parent, guardian, or spouse
Question 9: Henry, a 16-year-old, buys a bottle of beer
from Joe. Joe does not ask for identification.
CORRECT ANSWER: Both committed an offense
Question 10: Which of the following is an "illicit
beverage" within the meaning of the Alcoholic Beverage Code?A bottle of tequila on which an imposed state tax has not been paid
CORRECT ANSWER: A bottle of tequila on which an
imposed state tax has not been paid
Question 11: Which one of the following statements is not
true concerning obtaining a permit to sell alcoholic beverages in Texas?
- | Page
Applicant must be a U.S. citizen.
CORRECT ANSWER: Applicant must be a U.S.
citizen.
Question 12: The TABC can suspend a permit for all the
following reasons except if the permittee becomes involved in a lawsuit.
CORRECT ANSWER: the permittee becomes involved
in a lawsuit.
Question 13: It is an offense to possess an open container
of, or consume, an alcoholic beverage in any public place within
CORRECT ANSWER: 1,000 feet of any public or
private school with grades kindergarten through 12.
Question 14: Which one of the following statements is not
true concerning peace officers and liquor law violations?Peace officers should have an ABC agent with them before searching a vehicle.