Study Guide Exam Questions And

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Texas Pesticide Applicator General Study Guide Exam Questions And Answers 100% Correct(GRADED A+)

Question 1: If unsupervised, you must have a license to

legally work with restricted pesticides, but not to work with state-limited pesticides? T/F

CORRECT ANSWER : False

Question 2: T/F. To legally perform structure pest control,

you must have a license regardless of the kinds of pesticides you use.

CORRECT ANSWER : True

Question 3: Which is not an agency that shares

responsibility for pesticide applicator training, certification and licensing? Texas Department of Agriculture(TDA), Texas Structural Pest Control Service (SPCS), or Texas A&M Agrilife Research?

CORRECT ANSWER : Texas A&M Agrilife Research

  • | Page

Question 4: Which license must be obtained by a person

who wants to perform pest control as an employee of a privately owned apartment building or hospital?

CORRECT ANSWER : A noncommercial license from

the SPCS.

Question 5: To work for hire, using restricted or state

limited pesticides on another person's land, you have:

CORRECT ANSWER : A commercial license from the

TDA

Question 6: T/F. All licensed commercial and

noncommercial applicators must be certified in each application category in which they practice?

CORRECT ANSWER : True

Question 7: Which of the following is not among the

TDA application categories? Right-of-way, Predatory animal, Wood preservation, Fumigation.

CORRECT ANSWER : Wood preservation

  • | Page

Question 8: Which of the following is not among the

SPCS application categories? Termite, Seed treatment, Wood Preservation, Commodity fumigation.

CORRECT ANSWER : Seed treatment

Question 9: Which of the following state agencies is not

involved in pesticide regulation? TDA, Texas A&M AgriLife Extension Service, Texas Commission on Environmental Quality.

CORRECT ANSWER : Texas A&M AgriLife Extension

Service

Question 10: T/F. Under the Texas Pesticide Law,

pesticides used in this state must be registered with the TDA, even if they are already registered with the U.S.Environmental Protection Agency.

CORRECT ANSWER : True

  • | Page

Question 11: -------is your responsibility to inform nearby

residents or adjacent landowners before you apply pesticides.

CORRECT ANSWER : Prior Notification

Question 12: T/F. In addition to state government, even

county commissioners courts may set rules on the use of certain pesticides.

CORRECT ANSWER : True

Question 13: T/F. Even with a commercial applicator

license, you must still obtain a spray permit before using regulated herbicides.

CORRECT ANSWER : True

Question 14: T/F. Special fertilizer in containers with

capacities of 50 pounds or less that are labeled for ornamental and turf use are exempt from classification as state-limited-use pesticides or regulated herbicides.

CORRECT ANSWER : True

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

Texas Pesticide Applicator General Study Guide Exam Questions And Answers 100% Correct(GRADED A+) Question 1: If unsupervised, you must have a license to legally work with restricted pesticides, bu...

Get this document $30.00