STRAIGHTERLINE INTRO TO

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

STRAIGHTERLINE INTRO TO

NUTRITION FINAL EXAM SOLVED

100% CORRECT

Question 1: What is the major monosaccharide found in

the human body?

CORRECT ANSWER: glucose

Question 2: Which of these is a complex carbohydrate

that cannot be broken down by the human digestive process?

CORRECT ANSWER: fiber

Question 3: What is the purpose of the Dietary Guidelines

for Americans, 2010?

CORRECT ANSWER: to help Americans choose an

overall healthful diet

Question 4: How much moderate-intensity exercise is

recommended in order to decrease an individual's risk of chronic disease?

  • | Page

CORRECT ANSWER: 30 minutes per day

Question 5: What is an advantage of fat as a source of

fuel for exercise?

CORRECT ANSWER: It supplies more than twice the

energy of carbohydrates

Question 6: In the human body, when is glycogen

synthesis greatest?

CORRECT ANSWER: immediately following exercise*

Question 7: what is the first step in the production of

energy from food?

CORRECT ANSWER: anaerobic breakdown of glucose

in the cytoplasm

Question 8: a cell's genetic material is contained in its

CORRECT ANSWER: nucleus

  • | Page

Question 9: the primary functions of epithelial tissue in

the lining of the respiratory tract are to

CORRECT ANSWER: secrete important substances,

absorb nutrients, and excrete waste*

Question 10: what happens in the human body when too

much Vitamin C is consumed via supplements?

CORRECT ANSWER: It is excreted in the feces and

urine

Question 11: what substances manufactured by the

endocrine glands act as chemical messengers in the body?

CORRECT ANSWER: hormones

Question 12: what is the term for the partially digested

food mixture as it leaves the stomach and enters the small intestine?

CORRECT ANSWER: chyme

  • | Page

Question 13: how does the body regulate blood glucose

levels after a meal?

CORRECT ANSWER: insulin is released from the

pancreas

Question 14: which of these is the only animal-derived

food that contains a significant amount of carbohydrates?

CORRECT ANSWER: milk

Question 15: which enzyme breaks down carbohydrate?

CORRECT ANSWER: amylase

Question 16: what product is formed as a result of the

incomplete breakdown of fat when carbohydrates are not available to the body?

CORRECT ANSWER: ketones

Question 17: which type of fats can raise the low-density

lipoprotein (LDL) level in the blood?

CORRECT ANSWER: saturated

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

STRAIGHTERLINE INTRO TO NUTRITION FINAL EXAM SOLVED 100% CORRECT Question 1: What is the major monosaccharide found in the human body? CORRECT ANSWER: glucose Question 2: Which of these is a comple...

Get this document $30.00