STRAIGHTERLINE FINAL EXAM

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

PHARMACOLOGY

STRAIGHTERLINE FINAL EXAM |

QUESTIONS ANSWERED 1 00%

CORRECT/VERIFIED SOL UTIONS

Question 1: What are adrenergic blocker drugs used for?

CORRECT ANSWER: sympathetic nervous system

Question 2: What are sympathomimetic and

sympatholytic drugs used for?

CORRECT ANSWER: sympathetic nervous system

Question 3: What so NE and EPI have to do with?

CORRECT ANSWER: sympathetic nervous system

Question 4: What do adrenergic receptors have to do

with?

CORRECT ANSWER: sympathetic nervous system

  • | Page

Question 5: What do anticholinergic and cholinergic

drugs have to do with?

CORRECT ANSWER: parasympathetic nervous system

Question 6: What do muscarinic receptors have to do

with?

CORRECT ANSWER: parasympathetic nervous system

Question 7: What do nicotinic receptors have to do with?

CORRECT ANSWER: parasympathetic and

sympathetic nervous system

Question 8: What do ganglionic blockers and stimulants

have to do with?

CORRECT ANSWER: autonomic ganglia

Question 9: What does nicotine stimulate?

CORRECT ANSWER: ganglionic receptors

  • | Page

Question 10: What chapter has to do with nicotine?

CORRECT ANSWER: autonomic ganglion

Question 11: What do depolarizing and nondepolarizing

blockers have to do with?

CORRECT ANSWER: skeletal muscle relaxant

Question 12: What drugs have to do with the nervous

system?

CORRECT ANSWER: skeletal muscle relaxants

Question 13: What do spasmolytics have to do with?

CORRECT ANSWER: skeletal muscle relaxants

Question 14: What are amides and esters used for?

CORRECT ANSWER: anesthetics

Question 15: What composes the CNS?

CORRECT ANSWER: brain and spinal cord

  • | Page

Question 16: What is the reticular formation?

CORRECT ANSWER: a diffuse network of nerve

pathways in the brainstem connecting the spinal cord, cerebrum, and cerebellum, and mediating the overall level of consciousness

Question 17: What is a barbiturate used for?

CORRECT ANSWER: sedative-hypnotic

Question 18: What is benzodiazepine used for?

CORRECT ANSWER: sedative-hypnotic

Question 19: What chapter contains the sleep cycle?

CORRECT ANSWER: sedative-hypnotic

Question 20: What does alcohol have to do with?

CORRECT ANSWER: sedative hypnotic

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

PHARMACOLOGY STRAIGHTERLINE FINAL EXAM | QUESTIONS ANSWERED 1 00% CORRECT/VERIFIED SOL UTIONS Question 1: What are adrenergic blocker drugs used for? CORRECT ANSWER: sympathetic nervous system Ques...

Get this document $30.00