State Farm Auto Adjuster Certification Exam

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

State Farm Auto Adjuster Certification Exam Questions And Answers(Completed)

Question 1: What does ACV stand for?

CORRECT ANSWER : actual cash value

Question 2: What are After Market Parts?

CORRECT ANSWER : Parts produced by a 3rd party for use on

automobiles.

Question 3: What is Betterment?

CORRECT ANSWER : An improvement made to an automobile

that increases its value, rather than a repair that simply maintains its current value

Question 4: What does BL stand for?

CORRECT ANSWER : Blend

Question 5: What is Blend?

CORRECT ANSWER : This operation is equal to half the RF

time on a panel. Blend would be necessary if an adjacent panel required some paint so the color would match. If damage is

  • | Page

within 18" of an adjacent panel then blend. Allow 36" if it is a metallic or gold paint, because the paints are hard to match.

Question 6: What is Bridge?

CORRECT ANSWER : Bridging occurs between 2 surfaces

painted at the same time. A good example would be seen between a molding and the panel Eventually the bridge will crack between the two and the integrity of the paint will deteriorate. Bridging is most often related to R&I. If a shop does not strip a panel naked then bridging will most likely occur.

Question 7: What does CEG stand for?

CORRECT ANSWER : Collision Estimating Guide

Question 8: What is a Collision Estimating Guide?

CORRECT ANSWER : A reference for how much time the

average mechanic or painter will require performing a specific task.

Question 9: What is Clean and Retape?

  • | Page

CORRECT ANSWER : When an adhesive molding, nameplate,

or emblem is removed and reinstalled. The painter must clean the glue off and apply a new coat.

Question 10: What is Clear Coat?

CORRECT ANSWER : is used to seal in the color pigment on a

panel. Most vehicles have two stage paint which is first coat color, second coat clear.

Question 11: What is Corrosion Protection?

CORRECT ANSWER: This material is applied to the underside

of a panel to prevent corrosion. This protection needs to be considered when estimating damage repair.

Question 12: What is a Deductible?

CORRECT ANSWER : An amount, stated on the policy, for

which the policy holder is responsible. Deductibles are assessed on a per incident basis.

Question 13: What is Depreciation?

CORRECT ANSWER : The decrease in the market value of a

vehicle over time. The amount of yearly depreciation is affected

  • | Page

by variables including car condition, resale market supply and demand, and reputation of the manufacturer and or model.

Question 14: What does DOL stand for?

CORRECT ANSWER : Date of Loss

Question 15: What is Date of Loss?

CORRECT ANSWER : The date when the damage occurred.

Question 16: What does EFS stand for?

CORRECT ANSWER : Estimator Fact Sheet

Question 17: What is an Estimator Fact Sheet?

CORRECT ANSWER : the fact sheet is accompanied with each

claim. Before evaluating the damage you will need to verify all information on the efs. It will have important information such as the deductible, VIN, and date of loss.

Question 18: What is Flex Additive?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

State Farm Auto Adjuster Certification Exam Questions And Answers(Completed) Question 1: What does ACV stand for? CORRECT ANSWER : actual cash value Question 2: What are After Market Parts? CORRECT...

Get this document $30.00