SSI ITC FINAL EXAM QUESTIONS

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

SSI ITC FINAL EXAM QUESTIONS

LATEST EXAM QUESTIONS AND

CORRECT DETAILED ANS WERS

WITH RATIONALES (VER IFIED

ANSWERS) |ALREADY GR ADED A+

Question 1: Developing the SSI Network benefits dive

centers by:

  • increasing communication between dive centers and
  • resorts

  • only increasing the flow of new divers to resorts
  • decreasing communication between dive centers and
  • resorts

  • only increasing the flow of new divers to centers

CORRECT ANSWER : A. increasing communication

between dive centers and resorts

Question 2: An SSI Professional must ____ to maintain

active status.

  • complete the online renewal
  • | Page
  • all answers are correct
  • affiliate with an active status SSI center
  • pay the annual fee

CORRECT ANSWER : B. all answers are correct

Question 3: The Customer Loyalty Cycles describes the

process for:

  • All answers are correct
  • Selling equipment to customers
  • Convincing customers to visit new dive sites
  • Acquiring and retaining customers

CORRECT ANSWER : D. Acquiring and retaining

customers

Question 4: SSI was founded in 1970 by:

  • Equipment manufacturers
  • Dive retailers
  • | Page
  • The RSTC
  • Amateur dive clubs

CORRECT ANSWER : B. Dive retailers

Question 5: What are the four components of the Diver

Diamond?

  • Knowledge, Skills, Equipment, Experience
  • Experience, Equipment, Commitment, Acquisition
  • Skills, Equipment, Experience, Time
  • Equipment, Experience, Travel, Retail

CORRECT ANSWER : A. Knowledge, Skills,

Equipment, Experience

Question 6: Which of the following is a benefit of

affiliating with a Dive Center/Resort?

  • Access to marketing and student acquisition resources
  • Access to equipment and training resources
  • | Page
  • Interactions with more-experienced instructors
  • All answers are correct

CORRECT ANSWER : D. All answers are correct

Question 7: Local dive centers usually:

  • Focus on traveling divers from other destinations
  • Focus on training and developing a community of local
  • divers

  • Have easy access to exciting open water dive sites
  • Only provide continuing education programs

CORRECT ANSWER : B. Focus on training and

developing a community of local divers

Question 8: Resorts usually:

  • Have no access to open water dive sites
  • Focus on taking destination divers to exciting dive
  • sites

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

SSI ITC FINAL EXAM QUESTIONS LATEST EXAM QUESTIONS AND CORRECT DETAILED ANS WERS WITH RATIONALES (VER IFIED ANSWERS) |ALREADY GR ADED A+ Question 1: Developing the SSI Network benefits dive centers...

Get this document $30.00