Sport First AID ASEP Answers 100

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Sport First AID ASEP Answers 100+ Questions Updated Version Completed

Question 1:

T/F After you dislodge a foreign object from an athlete's throat with the Heimlich maneuver, the athlete's breathing returns to normal. In this case, the athlete can return to play.

CORRECT ANSWER: False

Question 2:

T/F Strains are to muscles what sprains are to ligaments.

CORRECT ANSWER: True

Question 3:

T/F To ensure an athlete's safety, it is okay to remove a shin guard that is pushing into a possible tibial fracture and hindering first aid care.

CORRECT ANSWER: True

Question 4:

You should move a critically ill or injured athlete when:

CORRECT ANSWER: there's danger from traffic, the athlete

is out in a lightning storm

Question 5:

T/F Venous bleeding is characterized by rapid bleeding of dark red blood.

CORRECT ANSWER: True

Question 6:

To avoid the peroneal nerve, do not place ice:

CORRECT ANSWER: on the outside of the knee, behind the

fibula

Question 7:

Once emergency medical personnel arrive, your role does

NOT include:

  • continuing cardiopulmonary resuscitation
  • explaining how the injury occurred
  • taking charge of crowd control
  • describing the first aid care that you provided
  • any of the above

CORRECT ANSWER: NOT e (any of the above)

Question 8:

An athlete should NOT be allowed to participate if she has:

  • a cold
  • ringing in her ears
  • slight shoulder pain after, but not during, activity
  • a bruised fingernail
  • b and c
  • CORRECT ANSWER: NOT a or e (Correct answer is b: ringing in her ears)

Question 9:

Which of the following items should be included in your first- aid kit?

  • sterile gauze
  • safety glasses
  • iodine
  • all of the above
  • a and b
  • CORRECT ANSWER: NOT a (Correct answer is d: all of the above)

Question 10:

While performing the emergency action steps for a responsive athlete, you ask if she's okay, and she responds "yes," but she is gasping and clutching her throat. Your next action should

be to:

  • slap the athlete on the back
  • check for signs of circulation
  • begin the Heimlich maneuver
  • encourage the athlete to cough
  • none of the above
  • CORRECT ANSWER: NOT c (Correct answer is d: encourage the athlete to cough)

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Sport First AID ASEP Answers 100+ Questions Updated Version Completed Question 1: T/F After you dislodge a foreign object from an athlete's throat with the Heimlich maneuver, the athlete's breathin...

Get this document $30.00