- | Page
Sport First Aid 5th Edition Exam QUESTIONs and Answers 100% Pass
QUESTION 1: Which of the following actions can an athletic
trainer perform to assist with injury or illness prevention?
CORRECT ANSWER: D. develop individualized preseason
conditioning programs
QUESTION 2: A coach's legal duties include
CORRECT ANSWER: E. all of the above
QUESTION 3: Athletic trainers (ATCs) are nationally certified
allied health professionals trained specifically in athletic injury and illness
CORRECT ANSWER: E. all of the above
QUESTION 4: A coach's primary duty is to minimize the risk
of injury to the athletes under his or her supervision.
- | Page
CORRECT ANSWER: A. True
QUESTION 5: When is a prime time for athletes to stretch to
achieve long-term improvements in their flexibility?
CORRECT ANSWER: D. during cool-down, and preferably
after light jogging or walking
QUESTION 6: Which of the following is considered part of a
medical emergency plan?
CORRECT ANSWER: E. all of the above
QUESTION 7: Which of the following items should be
included in your first-aid kit?
CORRECT ANSWER: E. A and B
QUESTION 8: The golf team is caught on the course in a
thunderstorm. They should
CORRECT ANSWER: E. seek shelter in a building
- | Page
QUESTION 9: Rotator cuff muscles
CORRECT ANSWER: D. assist with throwing and swinging
a racket
QUESTION 10: Growth plates are
CORRECT ANSWER: B. located at the ends of bones
QUESTION 11: Tension injuries are caused by
CORRECT ANSWER: D. tissues being stretched beyond their
normal limits
QUESTION 12: Strains are to muscles what sprains are to
ligaments.
CORRECT ANSWER: A. True
- | Page
QUESTION 13: Strains are to muscles what sprains are to
ligaments.
CORRECT ANSWER: E. A and C
QUESTION 14: An automated external defibrillator assesses
the
CORRECT ANSWER: E. B and C
QUESTION 15: Which of the following is true regarding the
use of an AED?
CORRECT ANSWER: D. If a shock is indicated, make sure
no one is touching the athlete before pressing the shock button on the AED.
QUESTION 16: Which of the following is true about CPR
compressions?