SPCE 630 FINAL EXAM - CORRECT Question 1: Threats to internal validit...

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

SPCE 630 FINAL EXAM

QUESTIONS AND ANSWERS 100%

CORRECT

Question 1: Threats to internal validity include: Testing, maturation, procedural infidelity

CORRECT ANSWER: History - 2A. Events that occur

during the experiment but that are not related to planned procedural changes that may influence the outcome Maturation - 2B. Changes in behavior due to the passage of time Testing - 2C. Occurs when participants need to respond to the same test repeatedly during a baseline or probe condition, which influences responding

Question 2: Threats related to the measurement system,

and are of concern because of repeated measurement by human observers who may make errors

CORRECT ANSWER: Data instability

  • | Page

Question 3: Inconsistent implementation of the

experimental condition

CORRECT ANSWER: Procedural infidelity

Question 4: The loss of participants during a study, which

limits the generality of findings

CORRECT ANSWER: Attrition

Question 5: Occurs when a participant's behavior is

influenced by more than one planned intervention during the course of a study

CORRECT ANSWER: Multiple treatment interference

Question 6: A type of data instability that refers to a

repeated and predictable pattern in the data series over time

CORRECT ANSWER: Cyclical variability

Question 7: Carryover Effects - Refers for an effect of

being tested in one state on participants' behavior in later

  • | Page

situations - May occur in a within-subject trial when the effect of a particular level of the self-independent variable persists even after the treatment finishes

CORRECT ANSWER: Carryover Effects

Question 8: The hypothesis that states that there is no

significant difference between samples is:

CORRECT ANSWER: The Null Hypothesis

Question 9: Amanda is an RBT at an ABA clinic. She is

working with her client, Jerrell, to decrease aggressive behaviors (i.e., biting others). She has collected data for the frequency of Jerrell's bites for three weeks. Calculate the mean, median, and mode of the following data set (round to the nearest whole number): Week 1: 12, 11, 10, 22, 22 Week 2: 7, 8, 13, 21, 17 Week 3: 16, 7, 9, 3, 0

CORRECT ANSWER: Mean= 12, Median=11,

Mode=7,22

Question 10: Dr. Jones wanted to know if the use of the

Good Behavior Game decreased rates of disruptive

  • | Page

behaviors in an elementary school. Dr. Jones collected data throughout the duration of the school year across two elementary schools. In school A, all k-6 classrooms used the Good Behavior Game. In School B, no classrooms used the Good Behavior Game. At the end of the school year, Dr. Jones concluded that the Good Behavior Game had no impact on student disruptive behavior, when in

fact it had. This is an example of:

CORRECT ANSWER: A Type 2 Error

Question 11: The primary purpose of the method section

is to:

CORRECT ANSWER: Detail the plan of study being

proposed. allows the readers to evaluate and judge the study's validity and reliability

Question 12: Which of the following is true about single

case research design?

CORRECT ANSWER: Most studies include one

participant

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

SPCE 630 FINAL EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 100% CORRECT Question 1: Threats to internal validity include: Testing, maturation, procedural infidelity CORRECT ANSWER: History - 2A. Events that occur d...

Get this document $30.00