SLP 5125 NEURO EXAM - ANSWERS 100% GUARANT EED PASS Question 1: What ...

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

SLP 5125 NEURO EXAM

QUESTIONS AND VERIFIED

ANSWERS 100% GUARANT EED

PASS

Question 1: What are the functions of the frontal lobe?

CORRECT ANSWER : personality, mood, executive

decision, motor, speech expressive lang, reasoning, attention, planning, thinking

Question 2: What are the functions of the temporal lobe?

CORRECT ANSWER : Language comprehension, visual

and spoken lang, memory

Question 3: What are the functions of the parietal lobe?

CORRECT ANSWER : sensory perception and

interpretation spatial orientation, recognition, emotion, prosody

Question 4: What are the functions of the occipital lobe?

  • | Page

CORRECT ANSWER : vision, process information from

retinas

Question 5: What is the function of afferent nerves?

CORRECT ANSWER : sensory, towards CNS

Question 6: What is the function of efferent nerves?

CORRECT ANSWER : motor, away from CNS/brain

Question 7: What is the function of Wernicke's area?

CORRECT ANSWER : language comprehension

Question 8: What is the function of Broca's area?

CORRECT ANSWER : Controls language expression -

an area of the frontal lobe, usually in the left hemisphere, that directs the muscle movements involved in speech.

Question 9: Which of the following is the thalamus'

auditory center?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Medial geniculate body

Question 10: What is the group of specialized cells called

where cranial nerve VIII inputs into the brainstem?

CORRECT ANSWER : CNC (cochlear nuclear

complex)

Question 11: The vestibular portion of cranial nerve VIII

inputs into the brainstem at the vestibular nuclear complex (VNC), which consists of four nuclei on each side of the brainstem

CORRECT ANSWER : True

Question 12: Which tract mediates the vestibulocollic

reflex?

CORRECT ANSWER : Medial vestibulospinal tracts

Question 13: Which type of aphasia is characterized by

patients being echolalic (i.e., repeating what others say)?

CORRECT ANSWER : Transcortical sensory aphasia

  • | Page

Question 14: Which structure is associated with the

condition hyperacusis?

CORRECT ANSWER : Inferior colliculus

Question 15: The main organ of the vestibular system is

the cochlea.

CORRECT ANSWER : False

Question 16: Tonographic representation refers to the fact

that the cochlea's basilar membrane is arranged by tones and this representation is maintained throughout the central auditory system.

CORRECT ANSWER : true

Julie is a 46-year-old college professor who has experienced tinnitus and a slow loss of her hearing in her left ear over the past year and a half. Her neurologist ordered an MRI, which revealed amass on the vestibular branch of her left cranial nerve VIII. Julie's neurologist counseled her that it would be best to monitor the growth

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

SLP 5125 NEURO EXAM QUESTIONS AND VERIFIED ANSWERS 100% GUARANT EED PASS Question 1: What are the functions of the frontal lobe? CORRECT ANSWER : personality, mood, executive decision, motor, speec...

Get this document $30.00