SHARP EKG EXAM QU ESTIONS

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

SHARP EKG EXAM QU ESTIONS

AND ANSWERS

Question 1: Pericardium

CORRECT ANSWER: Outermost layer consisting of

fibrous pericardium and serous pericardium

Question 2: Fibrous pericardium

CORRECT ANSWER: Comes in direct contact with

lungs

Question 3: Serous pericardium

CORRECT ANSWER: Inner two-layered fluid-

secreting membrane

Question 4: Myocardium

CORRECT ANSWER: Middle heart layer, responsible

for heart contraction

Question 5: Endocardium

  • | Page

CORRECT ANSWER: Inner heart layer, fold of this

tissue forms valves of the heart

Question 6: Myocardial cells

CORRECT ANSWER: Working cells, function is

cardiac muscle contraction

Question 7: Pacemaker cells

CORRECT ANSWER: Found in conduction system of

the heart, generate electrical impulses

Question 8: Automaticity

CORRECT ANSWER: Generate their own electrical

impulses, just pacemaker cells

Question 9: Excitability

CORRECT ANSWER: Respond to impulse, all cardiac

cells

Question 10: Conductivity

  • | Page

CORRECT ANSWER: Conduct impulse, all cardiac

cells

Question 11: Contractility

CORRECT ANSWER: Makes heart contraction occur,

specific to myocardial muscle cells

Question 12: Cation

CORRECT ANSWER: Positive charge

Question 13: Anion

CORRECT ANSWER: Negative charge

Question 14: Potassium

CORRECT ANSWER: Inside cells

Question 15: Sodium

CORRECT ANSWER: Outside cells

  • | Page

Question 16: Resting cardiac cells

CORRECT ANSWER: More negative ions inside cell

than outside cell

Question 17: Polarized

CORRECT ANSWER: When ions are aligned, resting

state, ECG shows straight line

Question 18: Depolarized

CORRECT ANSWER: Electrical events cause muscle

contraction, potassium begins to leave cell, sodium rushes into cell causing a more positive charge generating muscle contraction

Question 19: Repolarization

CORRECT ANSWER: Cardiac cells begin to recover,

sodium moves out of cells, potassium moves back in causing a more negative charge to create a resting state

Question 20: P wave

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

SHARP EKG EXAM QU ESTIONS AND ANSWERS Question 1: Pericardium CORRECT ANSWER: Outermost layer consisting of fibrous pericardium and serous pericardium Question 2: Fibrous pericardium CORRECT ANSWER...

Get this document $30.00