ServSafe Manager Exam 80 Questions

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

ServSafe Manager Exam (80 Questions) and Answers (Latest Update)

Question 1: A food handler has cooled a container of chili to

70°F (21 °C) in 1 hour. How much time is left to cool the chili to 41°F (5 °C)?

CORRECT ANSWER : 5 Hours

Question 2: How should an item that has been recalled by its

manufacturer be stored in an operation?

CORRECT ANSWER : Separately from food that will be

served

Question 3: What symptom can indicate a customer is having

an allergic reaction?

CORRECT ANSWER : Wheezing or shortness of breath

Question 4: When must a food handler change gloves?

CORRECT ANSWER : As soon as they become dirty or torn

Question 5: Where should a food handler wash his or her

hands after prepping food?

CORRECT ANSWER : Designated sink for handwashing

Question 6: A food handler has just finished storing a dry

food order? Which step was done correctly?

CORRECT ANSWER : Stored food away from the wall

Question 7: Which is an example of physical contamination?

CORRECT ANSWER : Bones in Fish

Question 8: What temperature must stuffed lobster be cooked

to?

CORRECT ANSWER : 165 °F (74 °C) for 15 seconds

Question 9: What should a server do after clearing a table?

CORRECT ANSWER : Wash Hands

Question 10: What does the L stand for in the FDA's

A.L.E.R.T. tool?

CORRECT ANSWER : Look

Question 11: A local nursing home has a yearly barbecue for

its residents. Which food item should not be served?

CORRECT ANSWER : Rare Hamburgers

Question 12: The temperature of clam chowder is checked

during holding. According to the operation's policy, the chowder must be thrown out. What HACCP principle is being practiced by throwing out the soup?

CORRECT ANSWER : Corrective Action

Question 13: When should a food handler with a sore throat

and fever be excluded from the operation?

CORRECT ANSWER : When the customers served are

primarily a high-risk population

Question 14: What rule for serving condiments should be

practiced?

CORRECT ANSWER : Serve condiments in original

containers

Question 15: What must an operation do before packaging

fresh juice on-site for later sale?

CORRECT ANSWE R: Obtain a variance

Question 16: Which organization includes inspecting food as

one of its primary responsibilities?

CORRECT ANSWER : U.S. Department of Agriculture

Question 17: Why are people who take certain medications at

risk for foodborne illness?

CORRECT ANSWER : Their immune systems are

compromised

Question 18: What is the first step of cleaning and sanitizing

stationary equipment?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

ServSafe Manager Exam (80 Questions) and Answers (Latest Update) Question 1: A food handler has cooled a container of chili to 70°F (21 °C) in 1 hour. How much time is left to cool the chili to 4...

Get this document $30.00