SERVSAFE ALCOHOL EXA M V2

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

SERVSAFE ALCOHOL EXA M V2

(LATEST UPDATE) QUESTIONS &

ANSWERS| GRADE A| 100%

CORRECT (VERIFIED SO LUTIONS)

Question 1: True or False: You may be charged with a crime simply for serving a guest who appears to be intoxicated.

CORRECT ANSWER: True

Question 2: True or False: It is illegal to serve alcohol to a pregnant woman.

CORRECT ANSWER: False

Question 3: True or False: Dram shop laws protect the server from being sued in the event that an intoxicated guest injures another individual.

CORRECT ANSWER: False

  • | Page

Question 4: True or False: The state liquor authority can suspend an establishment's liquor license for allowing a minor to enter the establishment with a fake ID.

CORRECT ANSWER: True

Question 5: True or False: All guests must be 21 years old to purchase alcohol.

CORRECT ANSWER: True

Question 6: What is the difference between Criminal Law

and Civil Law?

CORRECT ANSWER: Criminal Law - May face

criminal charges if you break state, county, or municipal alcohol laws. (Criminal court) Civil Law - Can be sued to pay damages to an injured guest if you contributed to the guest's injury or did nothing to prevent it. (Civil court)

  • | Page

Question 7: Dram Shop Laws

CORRECT ANSWER: - Allow a third party to sue for

injuries caused by a guest who was drinking there. - Allow third parties to sue business, employees, etc. - Provide limits on money damages that can be awarded to third parties.

Question 8: What are the three types of damages

awarded?

CORRECT ANSWER: Actual Damages, Compensatory

Damages, Punitive Damages

Question 9: How old do you need to be to purchase

alcohol in all 50 states?

CORRECT ANSWER: 21 years old

  • | Page

Question 10: Who is alcohol authority?

CORRECT ANSWER: State or municipal agency that

enforces alcohol regulations and licensing laws. - Often called ABC (Alcohol Beverage Control)

Question 11: When are you allowed to serve alcohol?

CORRECT ANSWER: 9AM - 2AM

Question 12: How old do you have to be to serve alcohol?

CORRECT ANSWER: 18 Years Old

Question 13: State or municipal liquor authorities can

issue citations for

  • drunk driving
  • serving a pregnant woman
  • serving alcohol to a minor

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

SERVSAFE ALCOHOL EXA M V2 (LATEST UPDATE) QUESTIONS & ANSWERS| GRADE A| 100% CORRECT (VERIFIED SO LUTIONS) Question 1: True or False: You may be charged with a crime simply for serving a guest who ...

Get this document $30.00