SERVSAFE ALCOHOL EXA M

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

SERVSAFE ALCOHOL EXA M

REVIEW (LATEST UPDATE)

QUESTIONS & ANSWERS| GRADE

A| 100% CORRECT (VERIFIED

SOLUTIONS)

Question 1: What are the costs of not serving alcohol

responsibly?

CORRECT ANSWER: Human costs, legal costs, and

business costs

Question 2: What does being liable mean?

CORRECT ANSWER: being responsible for something

Question 3: What are you responsible for when selling or

serving alcohol?

CORRECT ANSWER: Your actions - what you do and

don't do

  • | Page

Question 4: What are the three types of liability that apply

to you when selling or serving alcohol?

CORRECT ANSWER: Criminal, civil, and

administrative liability

Question 5: What is criminal liability?

CORRECT ANSWER: Being held responsible for

committing a crime

Question 6: What is civil liability?

CORRECT ANSWER: Being held responsible for

payment of damages for injuring a person

Question 7: What is the dram shop law?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Allow a 3rd party, who may not

have been in the establishment, to sue for injuries caused by a guest who was drinking there

Question 8: Can you go to jail for breaking alcohol laws?

CORRECT ANSWER: Yes

Question 9: Criminal liability results

CORRECT ANSWER: Jail time, probation, fines

Question 10: Civil liability results

CORRECT ANSWER: Pay for damages

Question 11: Administrative liability results

  • | Page

CORRECT ANSWER: Penalties given by agencies

called liquor authorities

Question 12: What do liquor authorities do?

CORRECT ANSWER: Grant liquor licenses, help

reinforce laws, penalize establishments and employees who break alcohol laws

Question 13: Penalties from liquor authorities include

CORRECT ANSWER: Fines against owners and staff,

loss of a server's right to serve alcohol, suspension or loss of the establishment's liquor licenses

Question 14: What is administrative liability?

CORRECT ANSWER: Penalizing establishments and

employees who don't follow alcohol laws

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

SERVSAFE ALCOHOL EXA M REVIEW (LATEST UPDATE) QUESTIONS & ANSWERS| GRADE A| 100% CORRECT (VERIFIED SOLUTIONS) Question 1: What are the costs of not serving alcohol responsibly? CORRECT ANSWER: Huma...

Get this document $30.00